Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen ve 20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak olan 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin hazırlıkları tamamladı. Folklor gösterileri, konserler, kültürel sanatsal ve sportif faaliyetler ile daha fazlası Akçaabatlıları eğlenceye doyuracak. Festivale yurt içinden Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Gaziantep ve Silifke Halkoyunları Grupları yurt dışından ise KKTC Gazimagosa Halkoyunları Ekibi katılacak.

FESTİVAL PROGRAMI

30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festival programı ise şöyle, 20 Temmuz 2022: Geleneksel Hıdırnebi yayla şenliği, halkoyunları gösterileri, geleneksel halk horonu, yöresel sanatçı konserleri, 21 Temmuz 2022: Sahil Park’ta el sanatları sergisi, Hamam Çimeni Çarşısı’nda halı kursu sergisi ve halkoyunları gruplarının gösterileri, 22 Temmuz 2022: tüm halkoyunları gruplarının, protokolün ve vatandaşların katılımlarıyla kortej yürüyüşü, Aykut Özer, Taylan Türkmen, Akçaabatlı Sanatçılar Grubu ve Ece Mumay konserleri, 23 Temmuz 2022: Halkoyunları gruplarının şehir içinde ve Trabzon 15 Temmuz Parkı’ndaki gösterileri, Pelin Karaağaçlı Bordo-Mavi Gece ile Bilal Hancı ve İsmail Türüt konserleri, 24 Temmuz 2022: Halkoyunları gruplarının şehir içinde ve Trabzon 15 Temmuz Parkı’ndaki gösterileri, Selim Seyis, İsmail Cumur, ve Resul Dindar konserleri.

AKÇAABATLILAR ÖZLEDİ  

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Festival, dostluk, birlik ve beraberlik demek, gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmak, bunları yaparken de insanımızı hem eğlendirmek hem de dinlendirmektir. Bu sebeple Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali düzenliyoruz. Akçaabatlılar festivali çok özledi. Artık hasret sona eriyor. Dolu dolu bir festival programı hazırladık. İlçemizde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu festival programını çok önemsiyorum. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dahilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi