Trabzon’umuzun medarı iftiharlarından duayen iş adamı, sanayici Hekimoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Hekimoğlu, önceki gün muazzam kalabalıkla ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Trabzon, ‘Babayiğit’ iş adamı Hekimoğlu’na son görevini yerine getirmek için İskenderpaşa’ya akın etti. Öyle ki İskenderpaşa’nın avlusu dolup taştı. Cemaat dışarıda cenaze namazını kılabildi.

Trabzon’da birçok büyüğümüzden duyduklarımıza göre Celal Hekimoğlu, yoksul vatandaşlara da kol kanat geren bir işadamıydı.

Zaten cenaze törenindeki mahşeri kalabalık da bunu göstergesiydi.

Törene her kesimden vatandaşımız katılarak Hekimoğlu’na vefasını göstermiş oldu. İş adamından siyasetçesine, sporcusundan sanatçısına, milletvekilinden belediye başkanına, zengininden fakirine kadar herkes namı değer ‘Celal Baba’nın cenaze törenine katıldı.

Bizde değerli büyüğümüz Celal Hekimoğlu’nun cenaze törenine katıldık.

Bizde her vatandaş gibi değerli büyüğümüz Hekimoğlu’na son görevimizi yerine getirmeye çalıştık.

Celal Hekimoğlu’na bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Celal Hekimoğlu, dünyasını değiştirirken Trabzon’a bıraktıklarına naçizane olarak değinmek isterim.

Celal Hekimoğlu, Hekimoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu. Trabzon’un ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri. Aynı zamanda Trabzon’un Avrupa’ya açılan kapısı.

Hekimoğlu, 1960 yılında cıvata ve bijon imalatını da faaliyete geçirdi. 1976’da birinci döküm fabrikasını kurdu.

Ardından 1984 yılında talaşlı imalat tesisini 2006 yılında ise ikinci döküm fabrikasını kurarak sanayide büyümeye devam etti.

Son yıllarda ilave yatırımlarla ihracatta %90 seviyelerine ulaştı. Firma aynı zamanda otomotiv, iş makinesi, inşaat sanayisinde de üretim yapıyor.

Her şeyden önemlisi de Celal Hekimoğlu, Trabzon’da yaptığı yatırımlarla işsizlere ekmek kapısı açtı. Binlerce vatandaşı istihdam eyledi. İşsizlerin hayır duasını aldı. Hekimoğlu’nun gariban, kimsesiz vatandaşlarımıza da gizli saklı olarak yaptığı yardımlarda cabası…

Önemli bir konuya daha değinmek isterim. 2014 yılının Eylül ayında Almanya’nın Dortmund kentinden Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Hekimoğlu Döküm’de staj gördü.

Bu gurur Trabzon için yeter de artar bile. Celal Hekimoğlu’nun çok sevdiği memleketine yeni yatırımlar kazandırma noktasında önü kesilmesine rağmen memleketini terk etmedi.

Küsmedi, darılmadı. Israrla memleketinde kalıp yaptığı yatırımlarla Trabzon’un gururu oldu. Tıpkı Trabzon’da yatırım yapan birkaç önemli iş adamlarımız gibi. Zamanı gelince bu iş adamlarımızı da sütunlarımıza taşıyacağız.

Bu yüzden Celal Hekimoğlu’na Trabzon çok şey borçlu. Şu kesin ki Trabzon her daim Celal Hekimoğlu hayır dualarla anacaktır.

Buradan şuraya varmak istiyorum; yine bilindiği üzere bizim il dışında çok değerli iş adamlarımız var. Bu iş adamlarımız, İstanbul’da, İzmir’de, Bursa’da, Tekirdağ’da, Türkiye’nin veya dünyanın çeşitli yerlerinde yatırım yapıyorlar. Elbette Trabzon’un gururu da oluyorlar. Yatırım yapsınlar. Yalnız, Trabzon’a sıra gelince bir çivi dahi çakmaya yanaşmıyorlar.

Sebebi ise çok basit. ‘Önümüz kesiliyor. Bize sahip çıkmıyorlar. Hak ettiğimiz değeri göremiyoruz’ diye bir takım bahanelerin arkasına sığınılıyor. Ama bence bu işin en kolayı.

İşte size çok güzel bir örnek.

Celal Hekimoğlu. Çok sevdiği şehrine ve memleketine yaptığı yatırımlarla Trabzon’un tarihine adını altın harflerle kazıdı. Onun da önü defalarca kesildi ama vazgeçmedi. Trabzon’a güzel yatırımlar bıraktı. Belki fırsat verselerdi daha fazlasını yapacaktı.

Bu yüzden il dışındaki değerli iş adamlarımıza Trabzon’a sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Gelin sizde Trabzon’da bir taş üstüne taş koyun. Milletin hayır duasını alın.