Akçabat Hıdırnebi Yayla Kentinin bulunduğu alanda 400 yataklı otel yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ihaleye çıkıyor. 

Kararın yarın Resmi Gazetede yayınlanacağını kaydeden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade etti. 

Başkan Ekim, “Gelen hikayesi var. Şöyle bir durum var. Bizim Hıdırnebi ile yaptığımız turizm çalışmalarında, söylemiş olduğunuz hususlar turizm master planı içinde irdelendiler. 

ÖZEL SEKTÖR MARİFETİYLE YAPILACAK

İlerleyen yıllarda etkinliklerimizin arasında faal olarak kullanılacaktır. Alt yapısı, orada yapılacak yatırımların şekillenmesi gerekiyor. Hıdırnebi’de ki turizm alanı, Turizm Bakanlığında yarın yayınlanarak ihaleye çıkmış olacak. Yayladaki, yayla kentin olduğu bölgede 400 yataklı güzel bir işletme, yoğunluğu düşük olan 100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, özel sektör marifetiyle yapılacak turizm alanı oluşmuş olacak. Dün Turizm Bakanlığı ile görüşmemiz oldu. Turizm Bakanlığındaki arkadaşlar aradı. Resmi Gazetede yayınlanıyor. İhaleye çıkılacak. Yap işlet ile yapılan proje. 

Hıdırnebi Bölge Turizmi açısından önemli bir nokta. Oradaki hikayenin, bu projeler içinde işlenmesini önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Aynı şekilde Akçaabat’ın içinde, Akçakale de önemli bir nokta. Kazılarımızı bitme aşamasına geldi. 20 ; 30 günlük sürede bitmiş olacak. Kazı süreçleri tamamlanmış, restorasyona hazır, turizm destinasyonları arasında bir bölge olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi