Trabzon Tonyalı Mehmet Cemal Altunbaş, Anadol araçlarına olan düşkünlüğü ile tanınıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Otomotiv bölümü olan Altunbaş, şu anda Bursa’da ikamet ediyor. Anadol araçlarına olan düşkünlüğünden nerede bir hurda Anadol bulsa gidip satın alıyor ve tamamen kendisi restore ederek Anadol’dan bir şaheser ortaya çıkarıyor. Sonnokta Gazetesi olarak Altunbaş ile Anadol araçları ve araca olan düşkünlüğünü konuştuk.

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

11 Haziran 1987 Trabzon-Tonya doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Otomotiv bölümünden mezunum.

KÜÇÜK YAŞTAN BERİ…

Otomobillere karşı ilginiz ne zaman başladı?

Otomobillere olan ilgim küçük yaştan bu yana var. Ama Anadol’u sevmeme sebep dedemin sıfır aldığı Anadol olmuştur, ne yazık ki 1992 senesinde kapının önünde yandı. Onun anısına Anadol sevdası başladı. Antalya’dan 2014 yılında 72 model Anadol A1’i sonrasında ise 78 model Anadol A2 SL’yi aldım. En son ise 1973 model Anadol A1 aldım. İkisini orijinal olarak topluyorum.

Anadol otomobilinde ne gibi tamirler yapıyorsunuz?

Boya hariç her türlü tamirat mümkün, boya için de şimdilik yerim müsait değil, tamamıyla hobi amaçlı uğraşıyorum.

Anadol otomobili hakkında düşüncelerin nelerdir?

Anadol benim için bambaşka bir sevda, bazen artarda sorunlar çıkınca sıkılıyorum açıkçası ama yatışınca sevdamdan geri dönmüyorum.

İNEGÖL’DE DURDURULDUK…

Bu otomobille unutamadığınız bir anınız var mı?

İlk Anadol’umu Antalya’dan aldığımda oradan Bursa’ya gelmek için nakliye yapacaktım, sonra dedim ne gerek var? Bin gel neyse ki Antalya’ya gittim aracın satışını aldıktan sonra yola çıkacağım. Hava sıcak malum Antalya, bir yandan da yolları ve yokuşları meşhurdur. Sıfır otomobiller kaput açmış, sürücülerini mağdur etmiş. Bende aracı yeni aldığım için huyunu suyunu bilmiyorum ve alet edevatım da yanımda olmadığı için yolda kalır mıyım

diye düşünüyordum, neyse ki hiç problem çıkmadı. Ta ki Bursa topraklarına girene dek, İnegöl yokuşundan aşağı ineceğim trafik kontrolde durdurulduk.

ANADOL’A GÜVENİM ARTTI

Yeni satış aldığım için sorun yok tabi,  Anadol hakkında polislerle sohbet muhabbet ettikten sonra tam vedalaşacağım, araba çalışmadı. Nazara geldik tabi, marşa bas bas aküyü bitirdik. Polislere bir el atın şuna da vurduralım dedim, polislerin itmesiyle aracın çalışması bir oldu ne gülmüştük. Sonra onlar görevine devam etti ben yoluma, nihayetinde eve ulaştım sağ salim. İşte o günden sonra Anadol’a olan güvencim iyice arttı, yolda bırakmaz şaka yapar ama bırakmaz.

Peki, Anadol otomobili hakkında insanlara ne söylemek istersiniz?

Türkiye’nin seri olarak üretilen ilk ve tek yerli otomobilidir, Anadol bir sevdadır, bu memleketin otomobilidir. İsmini Anadolu’dan almış tamamıyla bizi temsil etmektedir. Herkes bu sevdaya sahip çıkmalıdır.

Karadenizde sonnokta özel haber /  Bahattin BAŞTÜRK

Editör: Haber Merkezi