Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sefa Aydın gazetemize konuştu. Aydın şunları dile getirdi: “Bizler normalde sekizinci olağan kongremizi gerçekleştirecektik ama pandemi süreci yaşanınca teyit ettik. Şimdi 27 Eylül’de partimin sekizinci olağan kongresi yapılacak ve kongre süresi ile alakalı istişareler ve temayül çalışmaları gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanımız Cevat Kurt bey ile yolumuza devam edeceğiz. Bunun kararı daha önce alınmıştı. Saadet Partisi kadro anlamında ciddi bir revizyona gidiyor. Her dönem olduğu gibi partimiz tabanını genişleterek, çeşitli tabanlarda Türkiye’ye hitap edecek her kesimden insanı arasına katarak geniş tabanlı bir yönetim kuruyor.”

İKTİDAR HEDEFLİYORUZ
“İktidarın Trabzon’da ciddi manada yanlışları var. Bence iktidar yöneticilerinin en büyük hatası şahsi kaygılarının olması, şehir ile ilgili kaygılarının olmamasıdır. Bu noktada şehirle alakalı kaygılarını belirtemiyorlar. Çünkü parti politikasının dışında konuşmanın kendi siyasi istikballerine gelecekte problem olacağını düşünüyorlar. Şehrin menfaatini geri planda tutuyorlar. Biz Trabzon’da muhalefet partisi olarak önce şehrin temel meselelerini gündeme getirerek önce ana muhalefeti hedefliyoruz, daha sonra da en kısa zamanda iktidarı hedefliyoruz. Çünkü bugün Samsun ve Ordu’ya gelen bir insan 4 bin yıllık şehir Trabzon’a geldiğinde hayal kırıklığına uğruyor.”

İl Başkan Yardımcısı Aydın, gazetemizi ziyaret edip Genel Müdürümüz Selim Şener ile bir araya geldi.

KORKUYORLAR!
“Rize’de iktidar partisinin yöneticileri ciddi manada çalışmalar gösterirken Trabzon’daki yöneticiler bundan korkuyor. Dört tane bakanımız var diyoruz , milletvekillerimiz var ama bir Rizeli Muhammet Avcı, demir yolu meselesini bu denli gündeme getirirken Trabzonlu yöneticiler 1924 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan ve kabul edilen demir yolu projesinin yapılması için çaba sarf etmiyor, konuşamıyorlar. Konuşan vekilleri de takip ediyoruz, teşekkür ediyoruz ama gündeme gelince konuşmak yeterli değil. İktidar sizlersiniz, konuşmak yerine icraata geçmek lazım.”

CİDDİ MANADA EKSİKLİK VAR
“İktidar partisinin mimarları gerçekten çok becerikli planlar çiziyorlar ve iyi tanıtıyorlar. Lakin iktidar partinin yöneticileri çok beceriksiz, bu projeleri hayata geçirmek noktasında ciddi manada eksiklik yaşıyorlar. Bir Akyazı örneği bugün hepimizin karşısında . Akyazı ile ilgili koyulan projeler ortada , bugünkü hali ortada, bir türlü insanımıza kazandıramadık. O spor tesisini plajı ile birlikte insanların vakit geçirebileceği, sosyal ağlarla birlikte Trabzon’da bir merkez haline getirebilirdik ama bunu geçekleştiremedik.”

ÇOK GÜZEL AMA…
“Bugünlerde gündeme gelen Ganita Projesi var. Yeşilliği ile sosyal ağları ile sahili ile beraber plan müthiş bir görüntü. Peki bunun birebir gerçekleşeceğine inanan var mı? Akyazı Projesi’nde otoyolla stadın arasından bir nehir geçiyordu. Mantıken baktığınız zaman akıl karı yapılacak bir iş değildi ama göze hoş geldiği için yazıp çizip koyuyorlar. Şimdi Ganita Projesi’nde de üst geçitin üstünde yeşillik, ağaçlar koyulacak şekilde gösterildi. Bu gösterildiği gibi gerçekleştirilirse çok güzel ama ben normal klasik çirkin görüntülü bir üst geçit olacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi bu projeyi birebir gerçekleştirirse ve benim bugün konuştuklarımı haksız duruma getirirse ben bundan memnuniyet duyarım. Çünkü ben bunu zaten projenin birebir yapılması için söylüyorum.”

İKTİDAR BU KADAR RAHAT ETMEMELİ
“Trabzon’da muhalefet yapılması lazım, iktidar bu kadar rahat hareket edememeli. İktidar partisine biz bu şekilde muhalefet yapmadığımız zaman alan açıyoruz. Tabi ki doğruları var ama bizim yapılan yanlışlıkları görerek bunlara çözüm önerisinde bulunmamız lazım. Trabzon ile alakalı çeşitli yatırımlar var ama bunların doğru bir şekilde hayata geçirilmediğini düşünüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi