SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İl Yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret edip gündem değerlendirmesinde bulundu.

Kuvvetli şunları dile getirdi: “Gazetecilik yasama, yürütme ve yargının faaliyetini tarafsız olarak topluma sunma görevidir. Bazı gazetelerimiz bunu yapıyor ama Trabzon’da bazı gazeteler ise havuz medyasını aratmıyor. İktidarda en önemli etken mutfaktır. Ancak şuanda mutfakta tencere kaynamıyor ama bu gerçekleri ne yazık ki bazı gazetelerde göremiyoruz. Önce insanlar fakirleştirildi, sonrasında da yardım yapılıyor. Böylelikle de insanların fikirleri, düşünceleri üzerinden hareket edecek toplum devre dışı bırakılıyor. Maçka ve Akçaabat ilçelerine gittik, insanlar bizlere diyor ki biz sizinle beraberiz ama benim çocuğum hakim, savcı olacak, onun için size üye bile olamam.”

GİDECEKLERİ KANAATİ OLUŞTU
“Ben inanıyorum ki 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde, Türkiye’de ayrıştıranların ve ötekileştirenlerin gideceği kanaati oluştu. Önümüzdeki seçimlerde hem genel hem de yerelde AK Parti sıkıntılı bir sonla karşı karşıya kalacak.”

ŞEHİR HASTANESİ’NE KARŞI DEĞİLİZ AMA…
“Şehir Hastanelerine karşı değiliz. Trabzon’da da Şehir Hastanesi’ne ihtiyaç varsa yapılsın. Ancak, eğer diğer hastaneleri kapatıp bir Şehir Hastanesi yapılacaksa buna gerek yok. Eğer diğer hastanelerimiz hasta kapasitesini karşılama anlamında yeterli değilse tabii ki Şehir Hastanesi yapılmalı. Ama, Farabi Hastanesi’ni ya da mevcut çalışan hastanelerimizi ortadan kaldıracaksak bu cinayettir. Ayrıca, Şehir Hastanesi’nin yer seçimi de tartışılır durumda. Orada Trabzonspor’un bir maçı olduğu zaman hastaneye nasıl ulaşım sağlanacak? Bunları iyi düşünmek lazım. Ülkemiz, hasta garantili hastaneler, yolcu garantili havayolları, geçiş garantili oto yolları ve tünellerden dolayı milyar dolarlar ödeyecek. Bunlara gerek yok.”

ÖNÜMÜZDE HiÇBiR GÜÇ DURAMAZ
“İstanbul’da bir havalimanı inşa ediyorlar, diğer havalimanını da bir bahane ile Atatürk’ün adını oradan silmek için kalkıp pandemi hastanesi yapıyorlar. İstanbul’da başka yer bulamadılar mı? Sadece Atatürk’ün adını oradan silmek için yaptılar bunu. Atatürk ile onun kazanımlarına düşman anlayışı var. Bu anlayışı tabii ki AK Parti’nin tamamına yükleyemeyiz. Şunu söyleyebilirim ki önümüzdeki dönem herkes dik durursa AK Parti diye bir parti kalmayacaktır. İYİ Parti’nin şuan ki oyu yüzde 14, bütün televizyonlarda ve kamuoyu yoklamalarında bu kabul ediliyor. Oy olarak yüzde 15’i aştığımızda İYİ Parti’nin önünde hiçbir güç duramaz. Ben buna inanıyorum ve sahada da bunu görüyorum. Daha önceki dönemde sahada çalışırken, İYİ Parti olarak kendimizi ifade ediyorduk ve bize atılan iftiralara cevap verme zorunluluğumuz vardı. Genel Başkanımıza ve İYİ Parti’ye attıkları iftiraları şimdi zaten kendileri itiraf etti. Dolayısıyla ben önümüzdeki dönem İYİ Parti’ye iktidarın gözüktüğünü düşünüyorum.”

YALAN ORTADA
“Basın eğer iyi bir duruş gösterirse inanıyorum ki işler yoluna girecektir. Çünkü havuz medyasının ne yaptığı belli değil. Televizyonları açıyorum, birinde ‘dolar 7,80 diyor’ birinde ‘6,50 diyor.’ Adam gidiyor 100 dolar alacak, bakıyor doğru değil. Yalan konuştukları bu kadar açık ve ortada.”

DEMOKRASİ ÖNEMLİ
“Partilerin içerisinde elbette demokrasi olacak, bizde de var. Demokrasi önemlidir. Farkındaysanız illerde biz parti olarak birden fazla adayla seçime gidebiliyoruz. Ancak Trabzon’da gördük ki ilçelerde AK Parti’de iki tane aday çıkınca kongreyi ertelediler.”

GENÇLİĞİMİZ HEBA EDİLİYOR
“Son dönemlerde yapılan bir anket var, Türkiye’de gençliğin yüzde 70’i dışarıda bir yerde yaşamak istediğini söylüyor. Yani Türkiye gençliğini heba edip kaybediyor. Gençlerimizin umutları kaybolmuş durumda. Biz gençlerimize yeniden umut olmak için İYİ Parti olarak Genel Başkanımızın liderliğinde sahadayız.”

BUNUN ADI FELAKETTiR
“Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük yanlışları var. Bizi, Ulaşım Master Planı için toplantıya çağırdılar. Baktık ki, projenin içerisinde Güney Çevre Yolu yok. 2035 yılı için plan yapılıyor ve içerisinde Güney Çevre Yolu düşünülmemiş. Bu demektir ki 2035 yoluna kadar Güney Çevre Yolu Büyükşehir Belediyesi’nin gündemlerinde yok. Bu bir felakettir. Aynı zamanda trafiği rahatlatacağız diye uzun bir çalışma yaptılar, tarafları bir araya getirdiler, en sonunda ise arabaları yenilemek dışında bir şey yapamadılar.”

GÜLCEMAL’DE DURUM KORKUNÇ
“Şehirde kentsel dönüşüm de kangren olmuş durumda. Gülcemal Projesi diye yola çıkılan alan döküm sahasına çevrildi. Eğer orada dolgu yapılacaksa bu nitelikli malzemelerle yapılmalıdır. Toprak, atık ne varsa alıp oraya döküyorlar. Burada korkunç bir durum söz konusu. İnsanlar yürüyüş yolundan koku nedeniyle geçemeyecek durumda.”

BU ISRAR NEDEN?
“Bir çok oda ve muhalefet partileri yeni şehirlerarası otogar için düşünülen yere karşı çıktı. Ben bir inşaat mühendisiyim ve derelerin taşma durumu ortada iken bu işte diretmeye anlam veremiyorum. Otogarı orada yapmanın ne anlamı var? Kafalarına koyduklarını hayata geçirmek için diretiyorlar. Et tesisi yapılacak yer de aynı şekilde dere yatağında. Bunlarda neden ısrar ediliyor bilemiyorum.”

Editör: Haber Merkezi