Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul’da ilklerin yaşandığını belirten Kaya, iktidar temsilcilerinin ve yandaş medyanın sürekli İmamoğlu’nu eleştirmesine tepki göstererek, “Bir siyasetçiyle bu kadar uğraşıldığını ilk defa görüyorum. İmamoğlu öksürse, hapşırsa onlara dert oluyor. Tüm engellemelere rağmen Ekrem İmamoğlu İstanbullulara hizmet etmeye ve örnek işler yapmaya devam ediyor” dedi.

Kaya Genel Kurul’daki konuşmasında şunları söyledi:

“TEK DERTLERİ İMAMOĞLU…”
“Televizyonları açıyoruz, gazeteleri açıyoruz; nereye baksak sabah akşam "İmamoğlu, İmamoğlu, İmamoğlu..." Yandaş basının başka bir derdi yok zaten, gece gündüz İmamoğlu'nu tartışıyor, İmamoğlu'nu masaya yatırmışlar, İmamoğlu öksürse, hapşırsa haber oluyor. Nedir bu insandan istenen gerçekten merak ediyorum ve bir siyasetçiyle bu kadar uğraşıldığını ilk defa görüyorum.”

“TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ÇALIŞIYOR”
“Tüm engellemelere rağmen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Halk Süt eliyle 130 bin çocuğa süt veriyor, bundan mı rahatsız olunuyor? En son bir siyasetçi çıktı, İmamoğlu'nu istifaya davet etti, bunu da anlayamadım. İBB tarihinde ilk defa 63 bin öğrenciye eğitim destek bursu sağlanıyor, bundan mı rahatsız olunuyor?”

“HİZMETLERİNDEN Mİ RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?” 
“Öğrencilere Türkiye'nin en ucuz ulaşım imkânı sağlanıyor. 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım imkânı sağlanıyor, kadın kooperatifleri aracılığıyla kadınlar üretiyor, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü gülüyor. İBB tarihinde ilk kez çiftçilere tohum desteği, besicilere yem desteği veriliyor. Askıda fatura uygulaması dünyaya örnek oluyor. Halk ekmekle Türkiye'nin en ucuz ekmeği İstanbul halkına veriliyor ve aynı anda İstanbul'un 10 farklı yerinde metro inşaatları yapılıyor. Bunlardan mı rahatsız oluyorsunuz?” 

“PARALAR AKP YANDAŞLARINA AKIYORDU”
“İmamoğlu'ndan önce tüm bu hayırlı işlere ayrılan paralar haramzadelerin cebine gidiyordu, AKP yandaşlarına akıyordu.”

“İSTİFA DAVET EDENLER İSTİFA EDERSE TÜRKİYE KURTULUR”
“Yine öyle mi olsun istiyorsunuz bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum ki İmamoğlu'nu istifaya davet edenlerin kendileri istifa ederse vallahi de billahi de Türkiye'nin önü açılır, millet kötü yönetimden de zulüm düzeninden de kurtulur.”

Editör: Haber Merkezi