Selay SAYKAL  - SONNOKTA

Anne Nuray Keleşoğlu, eşinin böbrek ve kalp hastası olduğunu ve kızı İrem’in babasının çektiklerini görerek ona olan sevgisi nedeniyle organ bağışı yapma kararı aldığını açıkladı. Baba Mustafa Keleşoğlu da, “Kızım giderken dünyaya imzasını atıp gitti, insanlara bir şeyler bıraktı. Kızımla gurur duyuyorum” dedi. Öte yandan, 18 Ekim 2021 tarihinde 26 yaşına giren İrem'in doğum gününde kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. 

Kaza, 27 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 22.00 sıralarında Karadeniz Sahil Yolu, Liman kavşağı mevkisinde meydana geldi. Seyir halindeki Yusuf Yiğit (71) plakası öğrenilemeyen otomobil ile yolun karşısına geçmeye çalışan İrem Keleşoğlu’na çarpıp kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan İrem Keleşoğlu’nu ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kızın böbrekleri, korneaları ve karaciğeri Samsun’dan gelen özel ekibin yaptığı operasyonla alındı. Organları Erzurum ve Samsun’a gönderilerek 5 kişiye hayat ışığı olan İrem Keleşoğlu aile kabristanlığında defnedildi.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

İrem'e çarpıp kaçan aracın sürücüsü Yusuf Yiğit ise kazadan 3 saat sonra Araklı ilçesinde polis merkezine giderek teslim oldu. Gözaltına alınan sürücü, sevk edildiği adliyede ev hapsi tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Genç kızın ölümü üzerine sürücü Yusuf Yiğit güvenlik güçlerince tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. 3 kız çocuğu sahibi Nuray ve Mustafa Keleşoğlu çifti, en küçük çocukları İrem’in hayatını kaybettiği kazada araç sürücüsü Yusuf Yiğit’ten şikâyetçi oldu.

‘SONUNA KADAR GİDECEĞİZ’

Evladını kaybeden baba Mustafa Keleşoğlu, İrem’in ölümüne sebep olan sürücünün en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi. Acılı baba Keleşoğlu, “Şahıs kaçtıktan 3 saat sonra teslim oluyor. Bu 3 saatlik sürede sarhoş muydu, o muydu yoksa başkası mıydı? Bunlar muammada kalıyor. Davacı oldum, sonuna kadar gideceğim, alabileceği en ağır cezayı almasını sağlayacağım. Şu an acımızı yaşıyoruz. Zamanı gelince önümüzdeki hafta avukat arkadaşlarımızla süreci başlatacağız” dedi.

‘İNSANLARA YENİ YIL HEDİYESİ OLDU’

Kızı İrem’in organ bağışı yapma kararını arkadaşlarıyla birlikte aldığını anlatan Mustafa Keleşoğlu, “Kızımın vasiyetiydi. 3 arkadaş kendi aralarında konuşuyorlar, ‘Üçümüzden birine bir şey olursa organlarımızı bağışlayacağız. Birbirimize vasiyetimiz olsun’ demişler. Bizim için zor bir karardı ama onayladık. Kızımın iç organları ve korneaları 5 tane insana hayat oldu, can oldu. O insanlara yeni yıl hediyesi oldu. Kızım giderken dünyaya imzasını atıp gitti, insanlara bir şeyler bıraktı. Belki başkalarına da örnek olur. Kızımla gurur duyuyorum. Bizi ve arkadaşlarını onore etti. İnsanlara örnek oldu. Allah razı olsun kızımdan” diye konuştu.

‘ŞÜPHELENİYORUZ’

İrem’e çarpan sürücünün kaçtıktan sonra soğukkanlılıkla yol üzerine bulunan fırına giderek alışveriş yaptığını iddia eden baba Keleşoğlu, “Olay yerinden ayrılıp, 1 buçuk kilometre uzaklıkta Arsin ilçesinde fırına uğrayıp ekmek ve su alıyor ve Araklı’daki evine gidiyor. Evinde 3 saat geçirip emniyete giderek teslim oluyor. İfadesi alınıyor ve ölüm gerçekleşmediği için kontrollü ev hapsine gönderiyorlar. Ölüm olayından sonra tutuklandığını duyduk. Şüpheleniyoruz, o muydu yoksa başkası mıydı? Belki olayın şokuyla ne yaptığını bilemedi. Bu kadar rahat şekilde olaydan hemen sonra fırına uğrayıp ekmek alabiliyorsun. Bu nasıl bir mantık? Aklım almıyor” diye konuştu.

EKMEK ALMAYA GİTTİĞİ ANNE KELEŞOĞLU’NDAN GİZLENMİŞ

Kızına çarpan şahsın kaçtıktan sonra alışveriş yapmaya gittiğini eşinin açıklamaları üzerine öğrenen Nuray Keleşoğlu sinir krizi geçirdi. Şaşkınlığını gizleyemeyen anne Keleşoğlu, “Nasıl bir insanmış. İçimdeki ateşi bilse. Aynı acıyı o yaşasa ne yapardı? Gül gibi evladımı yok etti. 26 yaşındaki bebeğimi yok ettin be adam. O ekmek boğazına dizilseydi keşke” sözleriyle gözyaşlarına boğuldu.

‘BABASINA SEVGİSİNDEN DOLAYI YAPTI’

Eşinin böbrek ve kalp hastası olduğunu söyleyen Nuray Keleşoğlu, kaybettiği kızı İrem’in babasının rahatsızlıklarını düşünerek organlarını bağışlama kararı aldığını söyledi. Anne Keleşoğlu, “Kızım bana ‘Babam da böbrek hastası. Ya ona da lazım olursa, başkalarında ararsa. Böyle ihtiyaçlar oluyor, kararımı verdim’ demişti. Ben de ‘sen bilirsin kızım’ dedim. Babası böbrek, kalp ve şeker hastası. Babası hastalandığında çok uğraştı. Güzel bir karar verdi. Sevgisinden dolayı bunu yaptı. Gözünün önünde babasının çektiklerini görüyordu, ondan sonra karar verdi. İlk duyduğumda etkilenmiştim ama kararı ona bıraktım” dedi.

Editör: Haber Merkezi