1 Kasım seçimlerinde yüzde 66 gibi bir oy oranı ile Trabzon’da tarihi bir sonuç elde edip 5 vekil çıkaran AK Parti dünkü seçimde 1 milletvekilliğini kaybetti. Oyların yüzde 57’sini alan AK Parti Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’dan oluşan 4 milletvekilini TBMM’ye gönderebildi.

CHP İSTEDİĞİNİ ALDI

24 Haziran seçimlerine Ahmet Kaya önderliğinde giren CHP bir nevi istediğini aldı. Haluk Pekşen’in liste dışı kaldığı bir ortamda seçimlere giren CHP Trabzon Örgütü, Trabzonlu seçmenin yüzde 14’ünün oyunu alarak 1 vekil çıkarmayı yine başardı. Ahmet Kaya meclisin yeni yüzü olacak.

MHP İVME KAZANDI

1 Kasım seçimlerinde yüzde 13 oranında bir oy almasına rağmen milletvekili çıkarma başarısı gösteremeyen MHP bu seçimlerde ise AK Parti’den bir milletvekilliği kazanmasını bildi. Seçmenin yüzde 13.4’ünün oyunu alan MHP, eski İl Başkanı Nihat Birinci’ye milletvekilliği unvanını kazandırdı.

İYİ PARTİ KIL PAYI

Seçimlere kısa bir zaman kala örgütlenmesini tamamlayan İYİ Parti de Trabzonlu seçmenin yüzde 10.7’sinin oyunu almayı başardı ancak bu oran milletvekilliği kazanmasına yetmedi. Trabzon’da seçimlerin bir diğer iddialı partisi Saadet Partisi ise oyların sadece yüzde 2.5’ini alabildi.

AK PARTİ TEK İLÇEDE KAYBETTİ

Akçaabat: % 58

Araklı: % 70

Arsin: % 67

Beşikdüzü: % 36

Dernekpazarı: % 74

Düzköy: % 55

Hayrat: % 75

Köprübaşı: % 72

Maçka: % 59

Of: % 67

Ortahisar: % 49

Sürmene: % 64

Tonya: % 54.95

Vakfıkebir: % 55.9

Yomra: % 57

Çarşıbaşı: % 57

Çaykara: % 67.6

Şalpazarı: % 64

BÖLGE NASIL ŞEKİLLENDİ?

Karadeniz Bölgesi’nde Cumhur İttifakı galip geldi ancak AK Parti’nin milletvekili sayısı düştü. Ordu’da AK Parti 3, CHP 2, MHP 1 vekil kazandı. Giresun’da AK Parti 3, CHP 1, Gümüşhane’de AK Parti 2, Bayburt’ta 1, Rize’de 3, Artvin’de AK Parti 1 CHP 1 milletvekili kazandı.

Editör: Haber Merkezi