Filistinlilere zulmedip, Müslüman’ların ilk kıblesi Mescid-i Aksaya’ya saldıran İsrail Başbakanı Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kıyaslayan Akşener, “Netanyahu, bir anlamda Erdoğan'ın İsrail versiyonu” şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözlere AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, sosyal medya hesabından “Bu akıl tutulması ve bitmişlik göstergesidir. Katil Netanyahu ile Sayın Cumhurbaşkanımızı benzetecek kadar şirazeden çıkmış İP Genel Başkanı Meral Akşener’i esefle kınıyorum. Muhalefetin de bir adabı olur, yazıklar olsun” diye yazdı. 

AKŞENER NE DEMİŞTİ?
Akşener’in, tepki çeken sözleri şu şekilde: İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını kınayan ve tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, "Gözümüzün önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor." dedi.

Netanyahu'nun hükümet kuramadığı için ülkeyi ateşe attığını dile getiren Akşener, "Mart ayında İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netenyahu'nun, yeni bir hükümet kurmasına imkan vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da hükümeti kurma görevini, Yeş Atid partisine verdi. Birden bire, İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü hükümet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Benyamin Netenyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı. Önce Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra kışkırtmaları yaşandı. Ardından Gazze’ye operasyon başladı. İsrailli Arap partileri de yaşananlara tepki olarak koalisyon görüşmelerinden çekildi. Kim kazandı? Savaş tüccarları, koltuk meraklıları, değişim istemeyen statükocular kazandı. Kim kaybetti? İsrail’de yaşayan Araplar kaybetti. Gazze’deki siviller, kadınlar ve çocuklar kaybetti. İsrail demokrasisi kaybetti." 

Editör: Haber Merkezi