SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon Atatürk Alanı'nda miting gerçekleştirdi. Yoğun bir kalabalığa seslenen Akşener'in konuşmasının ardından da yeniden Millet İttifakı'nın Trabzon'daki belediye başkan adayları tanıtıldı. Coşkulu alana seslenen Akşener özetle şunları söyledi: Bir yerel seçime gidiyoruz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Tutturdular beka beka. Elbette Türkiye’nin düşmanları çok. O düşmanları sevindirmemenin yolu, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmektir. Bir belediye kazanmak için insanları bir birine düşürmemeli. Trabzonlu’ya doğru hizmet yapacak olan kazansın.

VERSEN NE OLUR 5 KİŞİ ZENGİNLİĞİ İÇİN...
Fındık ile ilgili konuşalım. Fındığa ekim ayında dedik ki 15.. Giresun kalitesinde 16,5 fiyat verin. Beklediler, 11 ile 12 arasında fındık satıldı ondan sonra fiyat verdiler. Fındık göçü önler. Karadeniz’i elinde tutar. Fındık ekonomidir, zenginliktir, iştir, istihdamdır... Niçin dünyanın yüzde 70’ini Türkiye’nin ürettiği tekel olduğumuz fındık ile ilgili bu oyunlar oynanıyor. En yakınları Berlusconi üzerinden çikolata fabrikalarının danışmanı da ondan. 5 kişinin zenginliği için fındık öldürülüyor.

FINDIK 5 HIRSIZDAN BÜYÜKTÜR
Çikolata fabrikaları ucuza kapatsın diye Karadeniz göç veriyor. Trabzon göç alması lazımken, göç veriyor. Bütün devlet daireleri, özel sektöre ait istihdam yaratan ne varsa Trabzon’dan gitmiş. Oralarda iş görenler ne oldu? Hepsi işsiz. Ekonomi verileri açıklandı. Fındığa 5 dolara ver. Dolara bağla dünya göreceksiniz mecburen satın alacak. Çikolata fabrikaları fındığı nereden alacak. Berlusconi kardeşinden, yanındaki insanların rant sağlamasından, zenginleşmesinden vazgeçemiyorsun. Hani diyordun ya, “Dünya 5’ten büyüktür” evet, fındık 5 hırsızdan büyüktür.

BUNLARIN NERESİ MİLLİ
25 ilde 142 dönümde patates ekmeyi, bugün bakanların bakanı yasakladı.. Şimdi 142 bin dönümden bahsediyorum. Yasak yasak.. 25 ilde patates ekme yasak. Sonra bir kararname çıktı. Sıfır gümrükle 200 bin ton patates ithal edilecek. Ne oldu, bir araştırdık? İnternet sitesinde özgeçmişinde yer alıyor. Dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisinin Orta Doğu Danışmanı, bizim Tarım Bakanı.. Böyle bir şey olur mu? Bunların neresi yerli milli... Bütün fabrikalarımızı kapattılar. Tam 70 milyar dolara sattılar. 70 milyar dolarlık fabrikanın yerine bir fabrika yapmadılar. Şimdi aynı fabrikaları yapmaya kalkışsanız 250–300 milyar dolar harcamanız lazım.. Bu yerli milli arkadaşlar, çakma yerli mili arkadaşlar en son ellerinde kalan Savunma Sanayimizin çok önemli bir fabrikası olan Tank, Palet Fabrikasını Katarlılara sattılar.

EKREM İMAMANOĞLU’NA ÇOK KIZIYOR...
Ekrem İmamoğlu’na niyeyse benden çok kızıyor. En çok kızdığı bendin, ama Ekrem Kardeşime, Karadeniz uşağına, Trabzon uşağına çok kızıyor çok.. Ama buradan Trabzonlulara söyleyeyim, Ekrem kardeşim İstanbul’u alıyor.. Kazanıyor. Ankara zaten gitti, inşallah Samsun, Ordu, Trabzon’da sizlerin iradesiyle inşallah kazanacağız. Sonuç itibariyle Türkiye 1 Nisan’da iyi olacak. Mart’ın sonu bahar... Çok terbiyeli, çok kibar.. Niye bu kadar Ekrem kardeşime kızdı. onu anlamamıştım. İstanbul’un Karadenizlileri, özellikle Trabzonlular Ekrem kardeşimin arkasındalar... Sizde Trabzon’dan ses veriyorsunuz. Bir sağlam alkış gönderelim.. Allah sizden razı olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DE OYUM SİZE
Sayın Erdoğan diyor ki Tek millet. Bu millet kim? Türk Milleti. Tek bayrak diyor. Amenna. Türk Bayrağı. Tek vatan, hangi vatan Türk Vatanı. Tek devlet. Ama hangi devlet, Türk devleti. Şimdi huzurunuzda Sayın Erdoğan’a bir şey daha söylüyorum. 31’ine kadar bir gün Ne Mutlu Türküm Diyene söyle söz Üsküdar adayınıza oy vereceğim. Ama ağzından dolu dolu Ne Mutlu Türküm, hep beraber duyalım.

Editör: Haber Merkezi