SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu yeni yönetimde yer almayacağını belirten bir açıklama yaptı. Kudu’nun açıklaması şu şekilde: “İYİ Parti henüz iki yıllık bir parti olmasına rağmen kanaatimce Türk siyasetinde taşları yerinden oynatmıştır. Bu sinerjiyi ve enerjiyi oluşturan başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere, teşkilatlarımız ve partimize oy veren saygı değer milletimizdir. Bu süreçte Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve iki dönem de Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yine atamayla oluşacak olan yeni yönetimde ise ‘parti içi demokrasinin işletilmesi ve olağan kongre süreçlerinde delegenin iradesiyle yönetimlerin oluşmasına olan inancımdan dolayı’ görev almamaya karar verdim.”

RAPOR OLARAK SUNDUM
“Önümüzdeki süreçte partimizin ortaya koyacağı ‘net demokrasi’ görüntüsü ve teşkilat mensuplarımızın talebi doğrultusunda siyasi durumumuzu güncelleyeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini isterim. Parti içi hiyerarşinin net olarak işletilmesi ve yansıtılması için teşkilat yönetimlerinin artık atamayla değil delege iradesiyle oluşması gerektiğini düşünüyorum. Bu konulardaki şahsiyetli politik duruşumuzu ve siyasete ilkesel bakışımızı Sayın Genel Başkanımıza da rapor olarak daha önce sundum. Bu dönem yönetimde görev almama konusunda kararımı da kendileriyle paylaştım.”

ŞAHSİ HESAPLARDAN UZAK DURULMALI
“Önümüzdeki yıl beklentiden, tahminden öte olması kesin görülen erken seçim için muhalefet partileri, ülkeyi yönetecek kadrolara, siyaset düzlemine sahip olmak için ciddi bir ivme ortaya koymalıdırlar. Siyasete yeni yüzler, misyonlar, vizyonlar katmalıdırlar. Ülkenin mevcut durumdan çıkması için elzem olan bu durum milletin de muhalefetten beklentisidir. Siyaset ‘her yere aday, her dönem aday’ olan, yani partilerin demirbaş aday isimlerinden kurtulmalı. Liyakat, sadece iktidardaki partilerde değil milletin huzurunda siyaset yapan herkeste aranması gereken bir özellik olmalı. Siyaset ise şahsi hesaplardan ve ego tatminlerinden uzak bir durum olmalı. Bu doğrultuda bir siyaset zemini oluşturma gayretimiz devam edecektir."

Editör: Haber Merkezi