SONNOKTA RÖPORTAJ - İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kuvvetli şunları dile getirdi: “Pandemi döneminde çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Pandemiden korunmada ön görülen maskeye, sosyal mesafeye ve temizliğe dikkat ederek sahada esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz, aldığımız tepkileri ve yaşanan sorunları Ankara’ya taşıyoruz. Esnafı ziyarete gittiğimizde dertli olduklarını gözlemliyoruz. Sahada dolaştığımız zaman esnaf kan ağlıyor, esnaf siftah yapamıyor, esnaf sigorta primini ödeyemiyor, esnaf işçisinin parasını ödeyemiyor. Esnaf bizim düşündüğümüzden çok daha ağır şartlarla mücadele ediyor. Son dönemlerde esnafımız birikimlerini de harcadı. Vatandaşın cebinde bir şey kalmadı. Birçok marka işletmemiz kepenk kapattı.”

Kuvvetli, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

VAKALARI ETKİLEMİŞTİR
“İktidar bir taraftan hafta sonları kısıtlama diyor ama ona rağmen de AK Parti’nin kongrelerinin yoğun olması için vatandaş teşvik ediliyor. Örneğin Rize ve Trabzon kongresi. Onların tabiri ile lebaleb kongre yaşandı. Bilim Kurulu başka şeyler söylüyor, iktidar başka şeyler yapıyor. Bu zamana kadar Karadeniz bölgemizde vaka sayılarında Türkiye’nin üzerinde bir artış olmamıştı ama son dönemlerde maalesef Samsun’dan Rize’ye kadar sahilimiz en ağır vakaların yaşandığı iller sıralamasında. Dolayısıyla kongrelerin de bana göre vaka artışlarında etkisi oldu.”

KONGREDE DEMOKRASİ İŞLEMEDİ Kİ
“AK Parti’deki İl Başkanı değişimi kendi iç meseleleridir ama demokrasi açısından baktığımızda Trabzon’da birkaç tane İl Başkan Adayı ortaya çıktı, bunların 5 tanesi Ankara’ya çağrıldı. Onların arasından birine Cumhurbaşkanı dedi ki İl Başkanı sizsiniz ve atandı. Kısaca diyebiliriz ki AK Parti’de sadece bir kongre süreci yaşandı, sonuçları önceden belirlenmiş bir kongreydi bu. Dolayısıyla kongre süreci demokratik işlemedi Trabzon’da AK Parti için. Çünkü delegelerin o kongrede farklı bir şey düşünme ve yapma ihtimali yoktu, bu ihtimali ortadan kaldırdılar, bana göre bu bir seçim değildi. Kongre sadece usulen yapıldı.”

PROBLEM YOK
“Partimiz içerisinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ile ilgili bir süreç yaşandı ve sonuçlandı. Disiplin Kurulu bir karar vermiş, ilgili arkadaşlar da saygı göstermek zorunda. Neticede partinin bir tüzüğü var, partinin tüzüğüne herkesin uyma gibi bir mecburiyeti var. Uymayanların gideceği yer de bellidir. Tüzükte ne gerekiyorsa o yapılmıştır. Şuan bir problem yok.”

EN BÜYÜK SIKINTI
“Trabzon’un üç üniversitesi, 60-70 bin öğrencisi var ama çok da genç işsizimiz mevcut, bu en büyük sıkıntımız. Şehrimizde istihdam yaratacağımız çok alanımız yok. İkinci ve Trabzon’un en büyük sıkıntılarından birisi de trafik konusu. Trafik sorununu bir türlü çözemedik. Bu sorunu mevcut durumlar ile çözmek mümkün değil. Alternatif yollar aramak lazım, Dolayısıyla bunu zaten daha önceden belirlenmiş olan Güney Çevre Yolu Projesi ile aşabiliriz. Elbette Tanjant Yolu yapıldı trafiğin bir miktar yoğunluğunu çekti, sonrasında Kanuni Bulvarı yapıldı o da trafik yükünün bir miktarını çekecek ama Trabzon’un büyümesini sağlayacak önemli proje Güney Çevre Yolu’dur. Bu proje mutlaka hayata geçirilmesi lazım.”

İYİYE İYİ DERİZ
“Biz iktidarın iyi yapıkları işleri tebrik ederiz. Her şeye rağmen eleştiri yapalım anlayışında değiliz. Trabzon’da geç kalmış bir altyapı vardı, şuanda bu eksiklik gideriliyor, teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar çoktan yapılması gerekiyordu ama yapılmadı. Trabzon’da bir Şehirlerarası Otogar binası yapılıyor, geç kalmış bir proje o da yapılıyor. Bu konuda eleştirimiz dere yatağında olmaması konusunda idi. Trabzon’un kalkınmasına destek sağlayacak önemli projelerden biri de Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryoludur Bu proje de mutlaka hayata geçmelidir. Demiryolu hattının yarın Rize’ye kaydırılacağı endişesi bizlerde hakim.”

HİÇ İŞLEVİ YOK!
“Reşadiye ve Meydan viyadükleri görüntü kirliliğidir. İnşaat mühendisi olarak Meydan’da bu viyadüğün yerine yeni bir çalışma yapılması düşünülebilir. Zamanın şartları öyleydi ve onun için etrafta kamulaştırma işlemleri yapılarak yeni bir kavşak yapılması gerekiyor, yoksa görüntü kirliliği devam edecek. Bana göre bundan daha büyük görüntü kirliliği hiç işlevi olmayan Reşadiye Kavşağı. O bir inatlaşmanın sonucudur ve bir an önce oradan kaldırmamız gerekiyor.”

YAN YANA GELMEDİK
“İYİ Parti’nin bir duruşu ve rotası var, biz hiç HDP ile yan yana gelmedik. Her zaman söylüyoruz PKK ile aralarına mesafe koyamadıkları sürece onları PKK’nın siyasi uzantısı olarak görüyoruz, bu nettir. Bunun ötesinde bize ne denilirse denilsin bizim fikrimiz nettir. . Fezlekeler konusunda konuşacak olursak, hukukçular inceleyecek ama PKK’nın yanı başında olan bir siyasi hareketin temsilcileri ile alakalı gelecek fezlekelerin kaldırılması yönünde oy kullanılacağını düşünüyorum.”

PiŞMANLIK YAŞAMADIM
“31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Atakan Aksoy hocamız konusunda pişmanlık yaşamadım. Kendisi belediyeciliği çok iyi yapacağına, çok başarılı olacağına inandığımız bir kişi idi. Bu konuda bilimsel çalışmaları da var.”

PERFORMANSI BEKLENTİ ÜSTÜ
“Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık çok başarılı bir arkadaşımız. Başarı noktasında benim beklentilerim üzerinde bir performans sergiliyor. Mustafa Bey diğer Belediye Başkanları kadar siyasi davranmadı. Davranmayınca da bu acaba başka partiye mi gidecek algısı zaman zaman oluştu. Mustafa Bıyık Samsun’da Rize’ye kadar tek belediye başkanımız. Yerel belediyecilik hedefimizi gerçekleştirmek için görev başında ve iyi belediyecilik noktasında ileri ki dönemlerde bütün belediye başkan adaylarımızın örnek alacağı bir duruş sergilemek için çalışıyor.”

EGOMU TATMİN ETMEM
“Şuanda benim ve arkadaşlarımın amacı İYİ Parti’yi iktidara taşımak, böyle bir görevimiz var. Dolayısıyla Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği düşünecek durumda değilim. Ben Türkiye’nin zor dönemde olduğunu ve bu zor dönemde kişilerin kendi egolarını tatmin etmek için ortaya koyacakları düşünce ve tavırlar içerisinde olacak biri değilim. Öncelikle İYİ Parti’nin iktidara gelmesini istiyorum, bunun için mücadele ediyoruz. Türkiye’de yaratılan korku ve endişeyi umuda yönlendirecek bir parti anlayışımız var. Bu anlayışı iktidara getirdiğimiz zaman, bizim milletvekili ya da belediye başkanı olmamız çok önemli değil, önemli olan Türkiye’nin kurtulmasıdır. Güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönmeden Türkiye’nin huzura kavuşacağını düşünmüyorum ve ihtimal vermiyorum. Saadet Partisi, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde olduğu ittifaktan yanayız. Mevcut sistemin Türkiye’yi taşıyamayacağını düşünüyoruz Türkiye’nin milli meseleleri konusunda iktidarın arkasındayız.”

Editör: Haber Merkezi