SONNOKTA MERVE ALTUNCU - İYİ Parti eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu partiden istifasını açıkladı. Kuruluş aşamasından beri partinin içerisinde bulunan Kudu “Genel Başkan Sayın Meral Akşener ile istişare yaparak dahil olduğum, birlikte ülke yönetimini alma ve ülkeyi ayağa kaldırma hayalleri kurduğum İyi Parti’den gördüğüm ‘lüzumsuzluklar üzerine’ istifa ediyorum.” dedi.

Siyaset yaptığı hiçbir partide siyasi kimliğinin şahsi kimliğinden üstün olmadığını ifade eden Kudu “Siyaseti varlık sebebim, makamları da değer aldığım yerler olarak görmüyorum. Siyasi çöplükte yer alması gereken bireylerin yeni dünya siyasetinde yerleri olmadığına dair kararlı duruşum devam edecektir. Yeni bir siyaset düzlemi kuracağız hayalimiz tahammülsüz despotların elinde oyuncak olmuştur. Kimliğimin ve kişiliğimin buna tahammül etme limiti yoktur. Sayın Genel Başkana yazdığım raporda ve yüz yüze görüşmelerimizde ‘tüzüğüne göre partisini yönetemeyen ve maalesef her ilde kayyumluk olan bir parti’ olmaya doğru gittiğimizi açık yüreklilikle vurguladım. Bugün haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşamakla birlikte  ‘kurşun asker delegelerle varlığını devam ettirmeye çalışan sadakatlilerin’ beni partide istemediklerini öğrendim. Daha önce siyaset yaptığım, üyesi olduğum ANAP’ta ve AK Parti’de daha sert parti içi muhalefet yapmama rağmen çok daha saygın, sayılır karşılandım. Siyasete katkım olacağına inandığım yerde ve müddetçe aktif olarak siyaset yapmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

BİR DOST TAVSİYESİ
“Cesur olmayan esir olur ve bu ülkenin emre amade insanları her alanda temizlemesi gerekir.”
diyen Kudu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Güzel insanlar, iyi dostlar ve gayretli çalışmalarla geçen 2 yılı aşkın sürede gelinen noktayı gidilecek hedefin temeli sağlam yapamadık. Savunma içgüdüsü geliştiği oranda insanların sorgulama kültürü gelişmeli. Siyasetin kalitesini sorgulamak, toplumu bu yönde yönlendirmek siyaset felsefesi ve siyaset sosyolojisinin menşei olarak kalmamalı. Bu bilimsellik
siyasi partilere ve sokağa mutlaka yansıma göstermeli. Tahammül eşiğimiz yükselmeli ve taahhütlerimiz dünde kalmamalı. Verdiğimiz sözler, yeşerttiğimiz umutlar, kurdurduğumuz hayaller birilerinin egosu, birilerinin beceriksizliği ve birilerinim küçük dünyasında heba edilmemeliydi. Birçok değerini ve değerli bireyini bir bir kaybeden partide bu kayıplara sessiz kalan, sebepleri sorgulamayan Sayın Akşener'i Cumhurbaşkanı adaylığına zorlayan, partiden düşük oy alması için çaba göstererek partideki ağırlığını zayıflatanların da biran evvel partiden temizlenmesini bir dost tavsiyesi olarak vurgulamak istiyorum. Bugün ülkenin mevcut yönetimlerinin mevcut potansiyelini, kalitesini yansıtmadığını düşünüyorum. Mutlaka ülkenin daha etkin bir birliktelik sağlayacağını, bu düzlemde ve bizi tatmin edecek siyaset düzleminin hayal olmadığını düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi