İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri Süleyman Aydoğdu, Reyhan Gayretli, Melahat Çepni, Ümügül Çalık ve İYİ Parti Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Oğuzhan Yıldırım ile sonnokta’yı ziyaret etti. İddialı açıklamlarda bulunan Başkan Saka, iktidara gelmek için çalıştıklarını söyledi. Trabzon’da İYİ Parti’nin şuanda ikinci parti konumunda olduğunu kaydeden Başkan Saka, “Paylaşımcıyız, Kuvayi Milliye’nin temsilcisiyiz. Ülkenin kardeşliği bizim en önemli meselemiz. Duruşumuz nettir. Ve iktidara yürüyoruz” dedi.

10 MART’TA KONGRE VAR
İYİ Parti Trabzon Teşkilatı olarak 10 Mart’ta İl Kongresi yapacaklarını söyleyen Saka, ilçelerden 8’inde kongreleri tamamladıklarını belirtti. Saka, “10 ilçemiz kaldı. İki ilçede henüz başkan atayamadık. Dernekpazarı ve Hayrat. Bu iki ilçemiz için de araştırmalarımızı yapıyoruz. İstişareye önem veren bir partiyiz. Paylaşımcıyız, Kuvayi Milliye’nin temsilcisiyiz. Ülkenin kardeşliği bizim en önemli meselemiz. Duruşumuz nettir. Ve iktidara yürüyoruz” diye konuştu.

MESELELERİ GÖRM EZDEN GELEMEYİZ
Trabzon’daki sorunlara da değinen Saka, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin toplumun çeşitli kesimleriyle sorunlar yaşadığını bu sorunlara yine siyasi makamlar tarafından çözüm bulunacağını kaydetti. Başkan Saka, “18. Madde uygulamasındaki mağduriyet çok önemli. Bu mağduriyetin odağında Aşkale Çimento’nun 66 parsele ortak yapılmasını buluyoruz. Araklı’daki çöp konusu “Ben yaptım oldu” demekle çözülmez. Orası hakikaten önemli bir turistik alan. Avrasya Pazarı meselesi, Kadınlar Pazarı meselesi, Büyükşehir’in çözüm odaklı çalışmadığını gösteriyor. Bütün bunlar bizim de meselemiz, görmezden gelemeyiz” şeklinde konuştu.

YETERİ KADAR YATIRIM YOK
Saka, İYİ Parti’nin ülkeye, milletimize, şehrimize ve insanlığa hizmet için vardır. Bu bir dava meselesidir. Ülkenin önünde olduğu kadar yerelde de ciddi meseleler var. Trabzon’daki çalışmaların ortak akıl ve çözüm odaklı bir çalışmayla çözülebilir. Biz insanı esas alan bir çalışma biçimini önemsiyoruz. Trabzon yeteri kadar yatırım alamadı. Bunun içindir ki göçü önleyemiyor ve büyüyemiyor” ifadelerini kullandı.

YOLSUZLUK TABANA YAYILDI
AK Parti iktidarı, “3 Y” sloganı ile geldiğini, yasakları kaldıracağını ancak herhangi bir adımın atılamadığını iddia eden Saka sözlerine şöyle devam etti: “18 aydır OHAL idaresiyle yaşıyoruz. Yasakları kaldırmak bir yana yasaklar daha da arttı. Yoksulluğu görmek için icra dairelerine bakmak yeterli. Yolsuzluklar ise artık tabana yayılmıştır. Her gün bir yolsuzluk haberi okuyoruz”

Editör: Haber Merkezi