SONNOKTA RÖPORTAJ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner gazetemize konuştu.

Güner şunları dile getirdi: “Akçaabat’ta diyaloglar iyi ama Belediye Meclisi çok kaliteli çalıştırılıyor diyemem. Zaten Meclis’in daha aktif olması gerektiğini, daha iyi çalıştırılması gerektiğini Belediye Başkanı’na da ilettim. Belediye Başkanımız daha önce Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış, 5 yıl Meclis Üyeliği yapan, İmar Komisyonu’nda görev almış bir isim. Başkan Yardımcıları da öyle ama halen sadece, ‘çalışıyoruz’ demekle yetiniyorlar. Akçaabat’ta gözle görülen bir şey yok. Bir çalışma görebilsek güzele de güzeldir diyoruz ama öyle bir şey yok. Maalesef şuan Akçaabat’ta güzel yapılmış bir çalışma veya atılan bir adım yok. Yapılan tek şey, yol bakım ve onarımları, onlar da zaten kırsalda. İlçe merkezinde bir faaliyet yok.”

Güner, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

ZORLUOĞLU’NUN BAŞLANGIÇTAKİ HEYECANI YOK
“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun gayretini tebrik ediyorum ancak şunu da gözlemliyorum ki başlangıçta ki heyecanı yok. Buna sebep nedir bilmiyorum. Trabzon zor bir şehir tabii ki, bu etkili olmuş olabilir. Trabzon’da Meydan’da yapılan cephe sağlıklaştırması ve Fatih Parkı düzenlemesi haricinde gözle görülebilir bir yatırım henüz yok. Trabzon’da yapılmış çok önemli bir şey oldu diyemem. Ortahisar ilçemizde bazı alt yapı çalışmaları var, içme suyu ve kanalizasyon tamamen yenileniyor. Bunlar önemli çalışmalar ama zaten yapılması gereken işler.”

KORKU TÜNELİ
“Akçaabat’ın şuanda en büyük problemi göz bebeğimiz Ortamahallemiz’de yapılan tüneldir. Akçaabatlılar buraya korku tüneli ismini taktı. Orası şu anda çözümsüz bir şekilde bekliyor. Büyükşehir’de de dile getiriyorum, Akçaabat’ta da dile getiriyorum ama ne yazık ki çözüm yok. Orada yaşayan ve bölgenin gerçeklerini bilen birisi olarak, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden bu konu ile ilgili randevu talep ettim, isteğime cevap verilmedi.”

GERÇEKTEN ENTERESAN
“Hatalı projelerle Trabzon’da şehrin hafızasını yok ediyorlar. Şehir içinde tünele de viyadüğe de ihtiyaç duyulabilir. İhtiyaç olan yerde bu çalışmalar yapılabilir ama Çevre Yolu düşünülmeden, güzergahlar belirlenmeden hayata geçirilecek diğer seçenekler yanlıştır. Karayolları Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanı Trabzonlu iken şehir içinde yanlış işler yapılması gerçekten enteresan.”

BU KONU KANAYAN YARADIR
“Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şehirlerarası Otogar konusu ile ilgili açıklama yaptığında aynı güzergaha Erzincan- Gümüşhane demir yolu geleceğini söyleyip tren garının da orada olacağını dile getirmişti. Yani, Şehirlerarası Otogar, demir yoluna da, hava yoluna da yakın bir yerde olacaktı. Böyle olunca ben bir sakınca görmedim. Dere yatağı konusuna gelince, bu sıkıntı Trabzon’un kanayan en büyük yarası. Dere yatağı konusunu bölgesel olarak tartışmaktansa bu vadilerin, derelerin kaynaklarından aşağıya doğru yeniden dizayn edilmesinden yanayım. Bu konu sadece dere yatağı diye konuşulacak basit bir gündem değil.”

TESİSİN YERi TARTIŞILIR DURUMDA!
“Akçaabat’a yapılan et tesisinin yeri de tartışılır durumda. Güzel bir hizmet, keşke başka yerler olabilse de orada olsa ama yer yok. Şehrimizde alan üretebileceğimiz imkanımız olsa ama yok. Biz bu vadileri gözden çıkaramayacağımıza göre derelerimizi kaynaktan itibaren ıslah etmeliyiz.”

GÜNÜBİRLİK OLMAMALI
“Gülcemal’de yapılan işten çok fazla bir şey anlayabilmiş değilim. İdare bu konuda kararlı değil ve dolgunun üzerine ne yapılacağı belli değil. Aynı şekilde Çömlekçi’de de kentsel dönüşüm yapılıyor. Daha önce ki idare yine AK Parti belediyesi olmasına rağmen o alanda farklı bir proje düşünmüştü. Şimdi yine bir AK Parti belediyesi aynı alana farklı proje yapıyor. Bu işler asla günübirlik olmamalı.”

VEKİLLER HALKIN ARASINDA DEĞİL
“Milletvekilimiz Hüseyin beyin (Örs) iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Meclis’te bu kadar söz alıp Trabzon’u dile getirebilen bir milletvekili daha yok. CHP’li Ahmet Kaya da aynı şekilde başarılı işler yapıyor. AK Parti’den de Salih Cora’yı daha çok arazide görüyorum. Diğer vekillerimiz için başarısızlar diyemem ama halkın arasında değiller.”

VATANDAŞI OYALAMA LÜKSÜMÜZ YOK
“Parti üst yönetiminde olan tartışmalar siyasetin içerisinde her zaman olabilecek durumlardır. Herkesi memnun etmek mümkün değildir. Önemli olan partide güzellikler yaşayıp, bunu halka aktarabilmektir. Genel Başkanımız Meral hanım (Akşener) cadde cadde, sokak sokak halkla buluşurken, bizim vatandaşımızı bu konuyla oyalama lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Olan oldu, geçen geçti. Teşkilat Başkanımız Koray bey (Aydın) başarılıdır ve Türkiye’ye de kendini ispatlamış bir isimdir.”

OLUMSUZ DiYALOGLAR
“Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde benden önceki Grup Başkanvekilimiz Davut beyin (Çakıroğlu) partimizi layıkıyla temsil ettiği düşüncesindeyim. O dönemde, İl yönetimi ile yaşadığı bazı olumsuz diyaloglar süreci bu noktaya getirdi. Keşke olmasaydı ama oldu, yapacak bir şey yok. Daha sonra da görev bize verildi, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Davut bey bu işin çıtasını biraz yüksek bıraktı, umarım biz de o çıtayı yakalarız. Kendisi ile benim kişisel bir sıkıntım yok, diyaloğumuz devam ediyor.”

DiĞER TARAFI DA DiNLEMEM GEREK
“Belediye Meclis Üyemiz Serkan Faiz ile ilgili süreç işliyor. Meclis üyemiz kendisinin haklı olduğunu düşünüyor. Kendisi ile konuştum, ben savunmamı yapacağım ondan sonra parti içerisinde ki süreç işleyecek diyor. Meclis üyemiz bazı şeyleri söylediğinde hak veriyorum ama açıkçası diğer tarafı da dinlemek gerekir. Konu ile ilgili kim haklı diye yorum yapabilmek için Beşikdüzü Belediye Başkanımızın da görüşlerini almam gerekli.”

GENÇLERE ÜZÜLÜYORUM
“Ben bu şehrin gençlerine çok üzülüyorum ve gençlerimize bir katkım olsun istiyorum. Akçaabat’ta da Sebat Gençlik Spor’un Başkan Vekiliyim. Gençlere iş imkanı yok. Yolu yaparsınız, duvarı yaparsınız ama bir gencin hayallerini yıkarsanız hiçbir anlamı olmaz. En önemli icraat budur ve gençlere fırsat eşitliği yaratmak gerekmektedir.”

DEMİR YOLU BENCE GİTTİ 
“Bizim ortak akıl ve ortak çözümlerle yeni şeyler üreterek halkın karşısına çıkmamız lazım, yoksa komşu şehirler gelip Trabzon’u geçecek. Demir yolu güzergahı konusunda da bu durumla karşı karşıya kaldık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız olayı soğutmak için şehre geldi ve gitti. Ben konunun soğutulduğunu da düşünüyorum. Demir yolu Trabzon’dan Rize’ye gitmiştir, umarım haksız çıkarım.”

ÇOK EMEĞİ VAR
“Partimizin kuruluşunda büyüğümüz Ali Sağır’ın çok emeği var. Onların o özverileri karşısında bizim de gayret etmemiz lazım. Geçmişte Genel Başkanımız ve etrafındaki bir avuç insanın yaşadığı sıkıntıyı beynimizde canlandırarak biraz daha olaylara motive olmamız lazım.” 

Editör: Haber Merkezi