SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’da trafiği rahatlatmak, yol ağını güneye açmak amacıyla yapımına başlanılan Kanuni Bulvarı, bir süredir sessizliğini koruyor. Kanuni Bulvarı’nın geçtiği güzergahlarda evi olan vatandaşın gözlemleri uzun süredir çalışma yapılmadığı yönünde. Haliyle bu durum soru işaretlerini de getiriyor. Konuya parmak basan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yol çalışması ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İSKENDERLİ YOLUNA BAĞLANACAKTI…
Milletvekili Pekşen, Kanuni Bulvarı ile ilgili, “Kanuni Bulvarı için hiçbir adım atılmadı, atılmayacak da. Yapımı için ödenek çıkartılmadı. Ödeneğin çıkartılmadığı gibi vatandaşa kamulaştırma bedelleri de ödenmedi. Trabzon’da Kanuni Bulvarı ilerlemeyecek. Halbuki Başbakan, Beşikdüzü İskenderli yoluna Kanuni Bulvarını bağlayacağının sözünü vermişti. Hani nerede? Aylardır çalışma yapılmadı. Her şeyin bir bahanesi var tabi” dedi.

YAKALARINA YAPIŞACAĞIM
Peşken, 15 Temmuz sürecine değinerek, “Projelerin yapılamaması da 15 Temmuz’a ihale ediliyor. 15 Temmuz, ekonomik krizin paravanı olmuş durumda. Müteahhitler devletin parasını çar çur ediyor. Denetleyen yok. Yakalarına yapışacağım, verdikleri sözleri tutmaları gerekiyor. Karadenizli karşılıksız oy verdi. Karşılığında hizmet bekledi ama ne gördü? Verdiği oyun karşılığı karşılıksız ihanet oldu. Bu mu verilen sözlerin karşılığı?” diye konuştu.

TARİHTE İLK KEZ REKOLTE AÇIKLANMADI
Karadenizlinin yeşil altını olan fındığı da değinen Pekşen, “Tarihte ilk defa fındık rekoltesi açıklanmadı. Bu bir ilk, bunun örneği yok. Mahsul dalından toplandı, hasat tamamlandı ama hala rekolte açıklanmadı. Ne yapacak fındık emekçisi? Vatandaşa sürekli yalan söylüyorlar. Artık AK Parti toplumun vicdanını kanatıyor. Hiç mi vatan, millet duygusuyla hareket etmiyorlar? Fındık üreticisi tekelleşmiş özelin eline bırakılıyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi