Kaya: “Özür dilemek erdemdir ama bu adam özür dilenecek biri değildir. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara bakınca devlet memurları kanununa aykırı hareket ettiği ve attığı tweetlerle şerefli öğretmenlik mesleğini kirlettiği görülecektir. 

Yaptığı paylaşımlarda 12 milyon insanımızın oy verdiği, Türkiye'nin ana muhalefet partisine iftiralar atan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ve Didim Belediye Başkanımızı hedef alan bu öğretmen kılığındaki militanın paylaşımlarını kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

Bu adam bir devlet memuru, bir öğretmen. Nasıl böyle paylaşımlar yapabiliyor? Bu paylaşımlar suç değil midir? Bu devletin Anayasası var, yasaları var. Hepimiz biliyoruz ki öğretmen kılığındaki bu iftiracı AKP'nin militanı olmasa Devlet Memurları Kanunu’na aykırı hareketten hakkında gereken çoktan yapılırdı.

Bu iftiracı militanın kimlerden cesaret alarak o paylaşımları yapabildiğini de görmüş olduk.

Ey AKP vekilleri, asıl siz bu iftiracıya sahip çıktığınız için, aklamaya çalıştığınız için kendinizden utanın ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren, insanlardan özür dileyin.” dedi.

Trabzon’da görev yapan bir öğretmenin sosyal medyada paylaştığı iddialarıyla basında yer alan tweetin montaj olduğu açıklanmış, ilgili sosyal medya hesabının Osman Bayrak isimli şahsa ait olduğu doğrulanmıştı. Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nde görev yapan devlet memuru Osman Bayrak’ın sosyal medya hesabından muhalefeti hedef alan, iftiralarla dolu birçok siyasi paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

“BU PAYLAŞIMLAR BİR ÖĞRETMENE YAKIŞIYOR MU?”

Yaşanan gelişmeler sonrası kendisini hedef alan AKP’li vekillerle ilgili açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Bu şahısla ilgili son olarak kamuoyunda bir tweet gündeme geldi. Biz de daha önceki paylaşımlarını da göz önüne alarak, bu tür bir tweet atabilecek kadar cehalet dolu bu adamla ilgili konunun araştırılması ve gerçeğin ortaya çıkması için Milli Eğitim Bakanlığı'na bir soru önergesi verdik. AKP’nin polemik sever milletvekili yine ortaya çıkmış bize laf yetiştiriyor. Konunun araştırılması için verdiğimiz soru önergemizle ilgili 'iftira paçavrası' diyor.

Belli ki Bahar Hanım önergemizi okumamış ya da okuduğunu anlamamış.

Biz bu adamın ismiyle gündeme gelen bir paylaşımla ilgili gerekli hassasiyeti gösterdik, isim dahi geçirmeden, konunun soruşturulmasını istedik. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istedik!

Bunun nesi yanlış Bahar Hanım?

Siz ne yaptınız?

Bu şahsın önceki paylaşımlarına bakmadan sırf partinizin militanı diye bu şahsa sahip çıktınız.

Şahsın iftiralarla dolu siyasi paylaşımları hiç bir şekilde bir öğretmene yakışmayacak paylaşımlardır. Cumhuriyeti kuran, devleti kuran partiye "tecavüzcü CHP" diyebilecek kadar akıl ve vicdan yoksunu bu öğretmeni savunmak düşse düşse Bahar Ayvazoğlu’na düşerdi zaten. Bahar Hanım iftira arıyorsa savunduğu şahısla aynı çapta, aynı seviyede attığı montajlı ve iftira dolu tweetlerine baksın ve kendinden utansın.” dedi.

“DEVLET MEMURU SİYASET YAPAMAZ!”

Bahsi geçen şahsın sosyal medya hesabında öğretmenlikle ve devlet memurluğuyla bağdaşmayan paylaşımları olduğunu belirten Kaya, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ diyor. AKP’nin Trabzon milletvekilleri bunu bilmiyor mu?

Bu karşılaştığımız ilk olay değil. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hiçbir devlet memuru bu şekilde paylaşım yapamaz!

Bu ülkenin kanunları var ve o kanunlar ne emrediyorsa herkes ona uymak zorundadır.

Bu şahıs bu paylaşımları AKP aleyhine yapsaydı hakkında hemen soruşturma başlatılır ve ceza alırdı.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, açıklamalarında şunları söyledi:

“SİYASET YAPACAKSA İSTİFA ETSİN”

“Devlet memurunun bir siyasi görüşü olabilir, bir partiye oy verebilir ancak siyaset yapamaz. Bu şahıs devlet memuru olduğu halde, sosyal medya hesabından iftiralarla dolu paylaşımlar yaparak CHP’ye ve muhalefete saldırıyor. Atatürk’ün partisine iftira atıyor ‘tecavüzcü CHP’ diyor, belediye başkanlarımıza saldırıyor, Ekrem İmamoğlu’na ’proje’ diyebiliyor. ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamı savunan tweet atıyor. Bu nasıl ahlaksızlıktır, nasıl bir utanmazlıktır? Üzücü olan bu şahıs bir öğretmen!

Bu nasıl bir öğretmen ki 12 milyon insanın oy verdiği Cumhuriyet Halk Partisi’ne "tecavüzcü" diye iftira atabiliyor?

AKP’nin tüm ayak oyunlarına ve hilelerine rağmen İstanbulluların oylarıyla iki kez başkan seçtiği Trabzonlu bir belediye başkanına nasıl 'proje' diyebiliyor?

Bu ne hadsizliktir, bu ne terbiyesizliktir?

Bu iftiracı siyaset yapmak istiyorsa şerefli öğretmenlik mesleğini daha fazla kirletmesin, istifa etsin, siyaset yapsın!” dedi.

“YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”

“Kutsal gördüğümüz öğretmenlik mesleğine yakışmayan davranışları nedeniyle bu kişi hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır. Trabzon Valiliği kamuoyunda tartışılan montajlı paylaşımın izini sürüp gerçeği nasıl ortaya çıkardıysa, aynı şekilde öğretmenlik mesleğinin saygınlığına aykırı hareket eden bu şahsın iftira dolu paylaşımları ile ilgili de gerekli soruşturmaları başlatmalıdır. Sayın Valimizi ve İl Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi