CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Akçaabat’ta STK’larla bir araya geldi. Kültür Park Saray Restoranda gerçekleşen toplantıya, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Akçaabat İlçe Başkanvekili Kemal Arslan, partililer, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ve Yardımcısı Aydın Hurmacı, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi Başkanı Eyüp Gedikli ve Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak katıldı.

KÖFTEYE MAHKUM ETTİLER

Toplantıda önemli açıklamalar yapan Pekşen, yıllardır Akçaabat’ı gözlemlediğini ifade ederek, Türkiye’nin en büyük kaybeden markalardan birisinin Trabzon ve Akçaabat olduğunu söyledi. Pekşen, “Akçaabat 20-30 yıl önce herkesin bildiği bir yerdi. Ancak son 15 yıla bir bakın. Her geçen gün geriye giden bir ilçe var. Akçaabat köftesi var. Köfteyle Akçaabat’ı mahkûm ettiler. Halbuki Akçaabat’ın müthiş bir tarihi birikimi var. Karadeniz kültürüne imza atmış, kendine has değerleri, ticari yaşamı, ürünleri olan, dünyada eşine az rastlanan ilçelerden birisidir Akçaabat” şeklinde konuştu.

AKÇAABAT’I UÇURURDUM

Pekşen, “Benim Akçaabat gibi bir ilçeyi planlama şansım olsa emin olun Akçaabat’ta uçar ben de uçarım. İnsanlar siyasi iktidarlara neden oy verirler? İnsanların geleceğini planlar ve o geleceğe ilişkin onlara mutlaka bir proje sunarlar. İktidarlar insanların güvenliğini planlar, insanlar kendi güvenliklerini değil devletler insanların can güvenliğini korur. İktidarlar insanlara hayatlarını doğayla uygun koşullarda devam ettirebilecek koşullar hazırlar. Yani sağlık tesisi kurarlar, eğitimlerini hazırlarlar. Şimdi soruyorum size. Akçaabat’ta geleceğinizi, Akçaabat’ın ekonomisini planlamak gibi bir şansınız var mı?” diye konuştu.

karadenizde sonnokta / Cemil Bıyıklı

Editör: Haber Merkezi