Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen muhtarlara ilk doz aşıları yapılmaya başlandı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk de, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün Koronavirüs aşısını oldu.

Muhtarların öncelikli gruplar arasına dahil edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür eden Başkan Aktürk, kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini, aşısını vurulmasını gerektiğini söyledi.

Muhtarların da sağlık çalışanları ve filyasyon ekipleriyle birlikte salgın sürecinde kesintisiz görev aldığına dikkat çeken Aktürk, “Bu bir ayrıcalık değil. Muhtar arkadaşlarımız, salgının başından beri sağlık çalışanları ile birlikte filyasyon ekipleri ve vefa gruplarında bizzat sahada çalışıyor. Burada amaç, muhtarlarımızın sağlıklı bir şekilde hizmet vermelerinin devamını sağlamaktır” dedi.

Kimsenin aşı konusunda tereddüt etmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Aktürk, “Bütün muhtarlarımız bir an önce aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Şu anda muhtarlarımız randevularını alarak aşılarını yaptırıyor. Bu konuda kimsenin tereddüt etmemesi gerekiyor. Sürekli vatandaşlarımızla iç içeyiz. Toplum önünde olduğumuz için virüsü kapma şansımız fazlaydı. Risk altında bulunan gruplar arasında yer alıyorduk” diye konuştu.

Maske ve mesafe kuralları ile bu zamana kadar kendilerini koruduklarına dikkat çeken Aktürk, “Aşımızı olduk ancak maske ve mesafe kurallarını yine de yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya muhtarlarımızı aşılamada öncelikli gruplar arasına aldıkları için tekrar teşekkür ediyorum” diyerek bitirdi.
 

Editör: Haber Merkezi