“Meydana otostopla geldim, inanamadılar”

AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimine bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette konuşan Köseoğlu, Trabzon’da Pazartesi akşamı yaşanan yoğun kar yağışının ardından sosyal medyadan attığı ve çok sayıda eleştiri alan mesajına açıklama getirdi. KTÜ Tıp Fakültesine çıkan yolla ilgili o gece mesaj atan Köseoğlu, gelen eleştirilere yanıt vererek, “Her şey siyaset değil” dedi.  Köseoğlu, “O gece benim kızımın doğum günüydü. 19 yaşında kızım var. Arkadaşlarla toplanalım dedik. Çok yoğun kar yağışı var. Kalkınma’da pastanede oturalım dedik. Oraya da dedim ki “ulaşım sıkıntı olabilir yürüyerek gider gelir” Araçlar yolundan çıkmıyor. Yürüyerek çıktık. Birkaç tane ambulans geçti ve zincirle geçiyorlar. 

HER ŞEY SİYASET DEĞİL

Normal araç trafiği çok yoktu. Sadece ambulans vardı. Biz de çoluk çocuk apartmandan arkadaşlarla yürüdük. Orada tamamen insani dışarı çıktık,  yürüdük fotoğraf çektik. Olay son derece mecrasından saptırılarak, “yolun kapalı olduğunu göreceğinize açın” şeklinde yorumlar yapıldı. Her şey siyaset değil. Milletvekili olmamız hayatımızın her dönemini siyaset kapladığı anlamında değil. Siyaseti insan olarak kendimiz olarak yapıyoruz. Ben burada sokağa çıkıp yürüyorum. 

OTOSTOP YAPARAK MEYDANA GELDİM

Geçen gün aracım yerinden çıkmadı. Otostop yaparak gittim. Bir karı – koca çift aldı beni. Önce tanımadılar. Ya dedim “bu havada adama dua lazım” Onlarla Meydana geldi. Adam inanamadı. Vekil arabayı durdurdu. Yeri geldi dolmuşla gideriz. Sahilde çıktım yürüyorum. İnsan diyor “nasıl korumanız yok” Öyle siyasetçi profili alışılmış ki her yönüyle siyaset konuşan. Biz insanız. Siyasi mesaj vermemiz gerektiğinde veririz. Hayatın her şeyini siyasi polemik konusu yapmak doğru değil. Üzerimize kar yağıyor. Olayı doğru anlayanlar da oldu. 100 bin kişi gördü o fotoğrafı… 2500 kişi beğendi. Mesajı doğru alan insanlar da var. O gece bir kişi yolda kalmış değil” dedi. 

TRABZON İNSANININ DURUŞU VAR

Anayasa Değişikliği ile ilgili yapılacak referandumla ilgili konuşan Köseoğlu, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bizim gözümüz kulağımız sesimiz. Trabzon basını çok daha duyarlı, çok daha dinamik bir basınımıza sahibiz. Trabzon insanını en iyi şekilde yansıtan duruşu var. Trabzon insanı da öyle hareketlidir, girişken aktiftir. Trabzon basını da aynı şekilde Trabzon insanını yansıtan şekilde yayıncılık içerisinde.  Ben Milletvekili olarak bakanlıkların projeleri üzerinde çalışıyorum. Trabzon’un ne ölçüde yararlandığı noktasında. Trabzon’un T’si her zaman deriz Türkiye’nin T’sidir. Trabzon insanın vatan söz konusu olduğunda belki de Türkiye’de en duyarlı illerden bir tanesidir. 

2 PARTİNİN TASARIYI MECLİSTEN GEÇİRMESİ

Şuan gerçekleştirmek üzere ve halka gidecek Anayasa Değişikliği, bu anlamda bizim 2 partinin bir arada tasarıyı meclisten geçirmesi, beraberce arkasında durmasını bu ülkenin sisteminin birlik ve beraberlik üzerinde yeniden rayına oturtma anlamında önemli süreçtir. Bu ülkenin sistemsel sorunlarını çözecek değişiklik olarak görüyoruz. Bu ülkenin birliğine beraberliğine destek olarak algıladığımızı özellikle ifade etmek istiyorum.  Burada bütün insanlarımıza bütün Trabzon halkına seslenmek istiyorum. Türkiye’nin istikrar ve istikbali için önemli viraj noktasındayız. Burada ben basının doğru bilgilendirme anlamında çok önemli görev üstlendiğini düşünüyorum.  İnşallah halkımızın vereceği karar bizim başımızın üstündedir.  Mecliste kabul edilmiş Anayasa değişikliği var. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuş durumda. Cumhurbaşkanımızın onayından sonra yasal süreç başlayacak” dedi.  Trabzon bizim için önemli şehir, benim için ayrı bir yere ait. Trabzon milletvekili olmaktan ayrı gurur duydum. Bu şehrin insanını seviyorum. Bizim insanımız, hem sever hem döver. Trabzon’un gücüyle bu yolda yürümeye talibiz. Trabzon bu dönem güzel bir ekip ruhuyla, takım oyunu oynuyoruz. Uyumlu bir takım arkadaşlığımız var. Türkiye’nin en zor bakanlığını yürüten, bakanımız var. Biz de kendisine dua ediyoruz. O diğer işleri hallederken, biz de  ekip olarak geri kalan işleri ekip ruhuyla takip etmeye gayret ediyoruz. İnsanımızın terazisi şaşmaz” dedi. 

Köseoğlu, TGC yönetimi tarafından fahri üye yapıldı..

Editör: Haber Merkezi