SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongreleri’ serisinin ilki ‘Doğu Batı ile Buluşuyor: Küreselleşme ve Uluslararasılaşma’ başlığıyla düzenlendi. Kongreye AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Kongrede Ayvazoğlu’nun konuşmasının süresinin dolmamasına rağmen oturum başkanı Fatma Güngör Akkan tarafından konuşmasının yarıda kesilmesi krize neden oldu. AK Parti Trabzon Kadın Kolları üyeleri bu duruma tepki gösterirken toplantı salonunda tartışma çıktı.

DİNLEYİCELER TEPKİ GÖSTERDİ
Oturum Başkanı Güngör’ün, Ayvazoğlu’nun konuşma süresi dolmadan “Saat 17:00’ye geldi salondan artık çıkmamız gerekiyor” diyerek Ayvazazoğlu’nu konuşturmasına engel olması dinleyicilerin ve AK Partili kadın üyelerin tepkisine yol açtı. Kongreye katılanlar, tepki olarak, “Biz dinlemek istiyoruz, süre dolmadı. Daha önceki konuşmacılar 15 dakikadan fazla konuştu. Yaptıkları terbiyesizlik, arkadaşımız süresini bitirmeden birden önüne kağıt konuluyor. Sinirlenmekte haklıyız hem kurumumuza hem Bahar hanıma yapılan büyük bir saygısızlık. Biz diğer konuşmalarda sesimizi çıkarmadık, dinledik. Diğer konuşmacılara bu yapılmadı ayıp değil mi? Keşke müsaade etseydiniz de sözlerini bitirseydi. Madem süre sıkıntısı vardı? Neden diğer konuşmacılarda bu olmadı. Organisazyon sorumlusu kim böyle bir şey ilk kez görüyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BİR DAKİKA SÜREM VARDI
Ayvazoğlu toplantı salonunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak “15 dakika verildiği için evimde konuşmamı saat tutarak okudum; diğer insanların süresini ihlal etmemek için. Tam 15 dakikalık bir konuşmaydı; 1 dakika sürem vardı. Ben konuşmaları zevkle dinledim. Bakın hala bu tartışama yapılana kadar ben çoktan onu bitirmiştim ve çıkmıştım ne gerek vardı” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi