SONNOKTA ÖZEL HABER - Kamu kurum ve kuruluşlarında ‘taşeron’ sıfatıyla çalışan işçilerin sürekli kadroya geçiş için geçtiğimiz günlerde 696 sayılı KHK yayınlanmıştı. Milyonlarca kişi kadro sevinci yaşarken,

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde kadroya geçmek için başvuru yapmak isteyen işçiler büyük bir şokla karşılaşmıştı. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ın, “Kadro başvurusu yapacak herkes görev kısmına temizlik elemanı yazacak” şeklinde talimat verdiği iddia edilmişti.

BAKAN UYARIYOR AMA…
KTÜ’den konu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, bu talimatın geri çekilmediği de öğrenildi. Başvuruların yarın son bulduğunu belirten taşeron işçiler, “KTÜ’de 5-10 yıldan beri çalışan her türlü işçi artık temizlik elemanı olarak gözükecek. Çalışma Bakanı sürekli, ‘Kim hangi görevde çalışıyorsa o kadroyla başvuracak’ demesine rağmen KTÜ’de rektörün talimatı uygulanıyor. Resmen 696 sayılı KHK’nün hükümleri keyfiyetle uygulanmıyor” dedi.

VALİLİKTEKİ TOPLANTIDAN MÜJDE ÇIKTI  
KTÜ’de hal böyleyken dün Trabzon Valiliği’nde taşeron işçilerle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nda video konferansla katıldığı toplantıda 696 sayılı KHK kapsamında taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili sorunlar görüşüldü. Toplantıda özellikle belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişte uğrayacağı hak kayıpları konusu çözüme kavuşturuldu.

Editör: Haber Merkezi