AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’yi hedef alan ifadelerine tepki gösterdi. Macron’nun açıklamalarını hezeyan olarak değerlendiren Çebi “Sözde demokrasi savunucuları bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir.” dedi.

KABUL EDİLEMEZ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’yi hedef alan sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Macron’un her başı sıkıştığında kendine yeni bir hedef seçtiğini kaydeden Çebi, “Şimdi de kendine taraftar toplama adına ağzına Türkiye’yi, Diyanet’i ve Fransa’daki Müslüman toplumun faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşlarını almış. Tüm kamuoyun olduğu gibi asılsız iddialarını hayret ve şaşkınlıkla karşılıyoruz” diye konuştu. 

ÇIKMAZA GİRDİ
Macron’un Avrupa’da yükselen ırkçılık ve İslamofobi hareketlerini görmezden geldiğini belirten Çebi şöyle devam etti: “Her fırsatta kutsal dinimiz İslâm ve kutsal değerlerimize saldırmayı marifet bilen, başı sıkıştıkça Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağzına dolamaktan imtina etmeyen Macron öyle görünüyor ki, yeni bir çıkmaza girdi. Macron’un yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye, Diyanet ile Fransa’da Müslüman toplumun faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşlarını hedef almasını son derece manidar buluyoruz.” 

GERÇEK YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER
Çebi, Diyanet başta olmak üzere Fransa’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının Fransa yasalarına göre faaliyette bulunduklarını anımsatarak “Her fırsatta insan hakları, demokrasi, sivil toplum kültüründen dem vuran sözde demokrasi havarileri gerçek yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir. Çifte standartlı, art niyetli yaklaşımları kabul etmiyoruz. Macron’un asılsız suçlamaları birer safsatadan ibarettir. Diyanet başta olmak üzere Fransa’da Müslüman toplumun faaliyet gösterdiği dernekler yasalar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi