SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon’dan seçilen 27. Dönem Milletvekillerini tebrik ederken AK Parti, CHP ve İYİ Parti milletvekillerine de çağrıda bulundu. Bülbül, şehrin en önemli sorunlarının ulaşım ve işsizlik sorunu olduğunu vurgularken Trabzon’da 6 milletvekilinin de sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

İşte Bülbül’ün açıklamaları:
TRABZON İSTEDİĞİNİ BİLİYOR
Trabzon halkı ne isteyeceğini çok iyi bir şekilde biliyor. Trabzon’da siyasi partilerin temsilcileri de Trabzon’un sorunlarını çok iyi şekilde biliyor. Bu doğrultuda da seçim çalışmalarını yaptılar. Trabzon’da sorun belli. Ulaşım sorunu var. Ulaşım sorununun çözümü noktasında da şehrin tüm dinamikleri olarak bir araya gelinmesi gerekiyor.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZÜN
Eğer hizmet amacı ile 6 tane milletvekili Ankara’ya göndermişsek bu 6 tane vekilimizim seçimden sonra bir araya gelerek şehrin sorunlarını birlikte çözmelerini talep ediyoruz. Mutlaka bir araya gelip sorunları masaya yatırmaları ve tartışmaları gerekiyor. Trabzon’un siyasetini ön planda tutmalarını öneriyoruz.

BEŞİKDÜZÜ’NDEN OF’A…
Seçim çalışmaları esnasında ulaşım ve işsizlik sorunu ön plana çıktı. Ulaşım Master Planı yapılması gerekiyor. Ayrıca Güney Çevre Yolunun da ismini değiştiriyoruz. Bu bir Güney Çevre Yolu değil. Çünkü bu ismin artık çok dar kapsamda kaldığını düşünüyoruz. Kısa anlamda Beşikdüzü’nden Of ’a kadar bir çevre yolu, geniş anlamda da Samsun’dan Sarp otoyolunu talep ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmaların yapılması gerekiyor.

TRAFİK AKIŞI SÜREKLİ OLMALI
Şehir içi trafiğini rahatlatacak şekilde tedbirlerin alınması gerekiyor. Özellikle şehir trafiğini aksatan otopark sorununun çözülmesi gerekiyor. İnsanların kurallara uyması gerekiyor. Bir de trafiği aksatan ışıklı sistemlerdir. Bu ışıklı sistemlerin de bir an önce kaldırılarak yapılacak olan viyadük ve üstgeçit ile birlikte sürekli trafiğin akışının sağlanması gerekiyor.

PLANLAMA YAPILMALI
Hafif Raylı Sistem’in muhakkak Beşikdüzü’nden Of ’a kadar yapılması gerekiyor. İşsizlik sorununa neşter vuracak olan Yatırım Adası ile birlikte demiryolu projelerine de en kısa sürede başlanması gerekiyor. Bu iki projenin yapımına başlanmadan önce bizim Trabzonlular olarak kendi planlamamızı yapmamız gerekiyor. Buna hazır olmamız gerekiyor. Bu iki projeye başlandıktan sonra ‘Eyvah şu planlamanın yapılması gerekiyordu’ denmemesi gerekir. Bugünden planlamamızı yapmamız lazım. Planlamalar bittikten sonra bu iki projeye başlanmalıdır.

BİRLİKTE TARTIŞIN
Tüm vekillerimizin amacı Trabzon’a ve ülkeye hizmet olduktan sonra bir masanın etrafında birleşebilmeliler. Şehrin sorunlarını birlikte tartışabilmeliler ve bu sorunlara da birlikte çözüm üretebilmeliler. Bu arada yeni yönetim sisteminin de ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen milletvekillerimizi de tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi