SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon’un mega projelerinden biri olan ve tamamlandığında şehir trafiğine rahatlık sağlayacak olan Kanuni Bulvarı’nda ilginç bir mühendisliğe imza atıldı. Yapımı devam eden ve şu ana kadar 875 milyon TL gibi rekor bir kamulaştırma bedeli ödenen dev projenin Beşirli geçişinde Akçaabat yönündeki yolun bir bölümü neredeyse hemen yanındaki binanın içinden geçiyor.

MAHKEMEYE VERİLDİ
Öyle ki yol çalışmaları sırasında kurulan iskelelerin bir bölümü de binanın yangın merdiveninin içerisine kadar girmiş durumda. Yolda mühendislik hatası yapıldığını iddia eden bina sahipleri ise Karayollarını mahkemeye verdi. Bina sahipleri, “Mademki yol binanın içinden geçecekti, kamulaştırma yapıldığında niye bu bina atlandı. Böyle iş bilmezlik olmaz” dedi.

PROJEDE NELER VAR?
Toplam 24 kilometre uzunluğunda 2x3 şeritli bölünmüş yol olarak yapımı devam eden projede, 12 köprülü kavşak, toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan 8 çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 tek tüp olmak üzere toplam 17 tünel ve toplam uzunluğu 7 bin 888 metre olan 55 köprü bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi