Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden (24 Haziran 2022 cuma) itibaren bir hafta devam edecek şiddetli yağışlar için uyardı. Gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, sel baskınlarına sebep olabilecek kadar etkili olacak. Hava sıcaklığı yağmurla birlikte hissedilir derecede düşecek. Cuma günü özellikle Kocaeli, Bursa, Ankara, Kayseri, Konya dahil iç anadolu bölgesi, karadeniz ve doğu anadolu bölgesinde şiddetli yağışlar görülecek. Meteorolojinin son hava durumu raporuna göre hafta sonu da yağışlar hız kesmeyecek ve önümüzdeki hafta da aynı hızla devam edecek. 5 günlük rapora göre İstanbul dahil 61 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sel, ani su baskınlarına karşı ise yurttaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere şöyle: "Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kütahya, Denizli, Çankırı ve Diyarbakır çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Kocaeli, Isparta, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Burdur'un doğu, Antalya'nın iç kesimleri, Kars ve Erzurum'un kuzey, Tunceli ve Malatya'nın kuzeybatısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

24 Haziran 2022 cuma günü bu iller dikkat! 
Meteoroloji şiddetli yağışlar için ilk son dakika uyarısını Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için geçti. Geçen uyarı şöyle:
-Cuma öğleden sonra ve akşam saatlerinde Konya’nın güneyi, Karaman, Niğde, Isparta, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Adana’nın kuzey kesimleri, Mersin’in iç kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın güneydoğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojinin Karadeniz uyarısı : Meteoroloji Karadeniz bölgesi için de son dakika uyarısı verdi. Uyarıda şöyle denildi:
-Cuma sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ile Sakarya ve Samsun’un batısında) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Bartın il geneli ile Zonguldak’ın doğusu ve Kastamonu’nun kuzeybatısında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara bölgesinde hava durumu
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün çok fena yağmur geliyor 1 hafta kesilmeyecek meteoroloji 61 ili uyardı Ankara, Adana, Bursa, Konya...

İç Anadolu Bölgesinde hava durumu
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu, Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin batısında batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bugün çok fena yağmur geliyor 1 hafta kesilmeyecek meteoroloji 61 ili uyardı Ankara, Adana, Bursa, Konya...

Karadeniz bölgesinde hava durumu
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bugün çok fena yağmur geliyor 1 hafta kesilmeyecek meteoroloji 61 ili uyardı Ankara, Adana, Bursa, Konya...

Doğu Anadolu bölgesinde hava durumu
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Erzincan ile Kars ve Erzurum'un kuzey, Tunceli ve Malatya'nın kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bugün çok fena yağmur geliyor 1 hafta kesilmeyecek meteoroloji 61 ili uyardı Ankara, Adana, Bursa, Konya...

Güneydoğu Anadolu
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile Diyarbakır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bugün çok fena yağmur geliyor 1 hafta kesilmeyecek meteoroloji 61 ili uyardı Ankara, Adana, Bursa, Konya...

Akdeniz bölgesinde hava durumu
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğu, Antalya'nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Batı Akdeniz kıyılarında kuzeybatıdan, Doğu Akdeniz'de güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi