SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - MHP Ortahisar eski ilçe başkanı Derviş Çelenk, yaklaşık iki yıl önce görevden alınan Osman Salih Dilaveroğlu’nun MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci tarafından tekrar göreve getirilmesine sert tepki gösterdi. Birinci’ye sert sözlerle yüklenen Çelenk, “Sayın Dilaveroğlu, MHP’ye ihanet edip İl Başkanı Nihat Birinci tarafından görevden alındığında bu doğru bir hareketti. Ama bugün il başkanı geri adım atıyorsa yanlış yapmıştır. İl başkanı Yomra’ya ve MHP’ye ihanet etmiştir. Yomra’yı iki sene başkansız ve yönetimsiz bırakmıştır” dedi.

İşte Çelenk’in açıklamaları:
HAKARETVARİ SÖZLER…

Bu vatandaş değişimden yana olduğu için Meral Akşener ile birlikte Trabzon’da ilk bayrağı açan kişiydi. Değişim için ilk imzayı veren de kendisiydi. Aynı zamanda ilçe başkanı iken Meral Akşener’in toplantılarını düzenleyen bir arkadaşımızdır. Her yerde Devlet Beye ve Genel Merkez’e hakaretvari sözler söyleyen ve artık davanın böyle gitmeyeceğini, değişimin yaşanması gerektiğini söyleyen bir kimseyi Nihat Birinci ve il yönetimi o zamanki pozisyona göre haklı olarak görevden almıştı.

YOMRA’DA OY ORANI DÜŞTÜ
Bu görevden alınma esnasında Sayın Salih Dilaveroğlu’nun ‘Onların gücü beni görevden almaya yetmez, onları tanımıyorum’ şeklinde de söylemleri olmuştur. Buna karşılık il başkanı onu görevden almış ve iki seneye yakın Yomra teşkilatı boş kalmıştır. Bu iki senelik süre zarfında Yomra teşkilatımızda bizim hiçbir etkinliğimiz yapılmadığı gibi oy oranımız düşmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasında da burada sıfıra yakın oy aldık. Yani tamamen ‘Hayır’ oyu için çalışmış bir ilçe başkanı var. Burada ciddi manada MHP adına ‘Evet’ oyu değil de ‘Hayır’ oyu çıkmıştır.


(MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci)

BEKLEDİĞİNİ BULAMADI
Bu süreçten sonra Meral Akşener’in yanında yer almıştır. Onu desteklemiştir. Birlikte fotoğraf dahi çekilmiştir. ‘Değişim geliyor’ diyen bir kişiyi yeniden göreve getirildi. Sayın Dilaveroğlu aynı zamanda İYİ Parti’de il başkanlığı bekledi olmadı, Ortahisar ilçe başkanlığı bekledi olmadı, Yomra ilçe başkanlığı bekledi olmadı, sadece Koray Bey, İYİ Parti’de diye bir numara ortaya koyarak yeniden MHP’den Yomra ilçe başkanı olarak atandı. Bunu biz içimize sindiremiyoruz.

İKİ TÜRLÜ İHANET VAR
Burada iki türlü ihanet var. Nasıl ki Sayın Dilaveroğlu, MHP’ye ihanet edip İl Başkanı Nihat Birinci tarafından görevden alınmışsa bu doğru bir harekettir. Ama bugün il başkanı geri adım atıyorsa yanlış yapmıştır. İl başkanı Yomra’ya ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihanet etmiştir. Yomra’yı iki sene başkansız ve yönetimsiz bırakmıştır. Bunun açıklamasını bir şekilde il yönetimin yapması gerekiyor.

İL YÖNETİMİNDEN İSTİHBARAT…
Benim aldığım istihbarata göre il yönetimimdeki bazı arkadaşlarım ile yaptığım görüşmelerde bana şunu söylediler; ‘Bu isim masaya bile gelmedi. Direk il başkanının kendi isteği ile bu atama yapılmıştır’ şeklindedir. Eğer bu doğru ise oradaki il yönetiminin derhal istifa etmesi gerekiyor. Biz bu durumu içimize sindiremiyoruz. Benim şahsi olarak Sayın Dilaveroğlu ile hiçbir sıkıntım yoktur ama siyasi olarak biz bir mücadele vermişizdir. Sayın Dilaveroğlu’na tekrar ilçe başkanlığına atandıktan sonra da şunu da söyledim; ‘Madem ki sen tekrar bu ilçe başkanlığına atandın, bundan sonra benim il başkanım sensin.’ dedim. Şuandaki il başkanı bizim mücadelemizi, yediğimiz o hakaretleri boşa çıkartmıştır. Kişisel düşünme hakkına sahip değildir. MHP’yi hiç kimse kişisel düşünemez. Bugün bu atama MHP’ye bir ihanettir.

AYDIN İLE TERS DÜŞTÜ DİYE…
O zaman şunu da yapsınlar, hiçbir olumsuz hareketi olmayan, oyu yüksek olan Çarşıbaşı eski ilçe başkanı Halil Kulu da yeniden göreve getirsinler. Beşikdüzü, Vakfıkebir, ilçe başkanlarını da göreve atasın. Ama sırf Koray Aydın ile ters düştüler diye birisini göreve atıyorsanız sayın il başkanı şunu mu yapıyor; ‘Koray Beyin düşmanı dostumdur.’ Böyle bir şey olmaz. O zaman kendisi Yomra’ya ilçe başkanı olsun, Sayın Dilaveroğlu’nu da Trabzon’a il başkanı yapsın. Ülkücüler böyle mi bilsin. Her türlü hakareti yaptıktan sonra bu adam tekrar göreve atanıyorsa görevden alınan ilçe başkanlarını da göreve istiyoruz o zaman.

NEDEN İKİ YIL BOŞ BIRAKTINIZ?
Acaba il başkanı, Yomra’da birilerine görev verdi mi verdi de kabul mü edilmedi; yoksa birileri tarafından il başkanı da tehdit mi edildi. Görevden alınan ve iki yıl boş bıraktığınız bir ilçeye nasıl aynı ilçe başkanını göreve atayabiliyorsunuz? Eğer bu ilçe başkanı MHP’ye yanlış yapmışsa o zaman onu neden göreve atıyorsunuz? Eğer doğru yolda ise orayı neden iki yıl başkansız, yönetimsiz bıraktınız?

Editör: Haber Merkezi