SONNOKTA MERVE ALTUNCU - AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve vatandaşların altyapı çalışmalarının uzamasına yönelik tepkilerine ilişkin açıklamada bulundu. AK Partili Milletvekili Ayvazoğlu Kahramanmaraş Caddesi’nin kapanmasından yana olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş Caddesi’nin kapanması durumunda şehir estetiğiyle, konforuyla, insanların yaşam alanlarının genişlemesiyle, ileriki yıllarda çok farklı alanların oluşturulmasıyla birlikte cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Cadde kapandığında insanların rahatlıkla yürümeye başladığı, hem alıveriş yapabildiği hem yemek yiyebildiği hem de dinlenebildiği bir mekân haline gelebilir.

Caddenin trafiğe kapatılması tüm bunlara ve daha fazlasına fırsat doğurur. Gazipaşa Caddesi geliş-gidiş şeklinde yapılırsa oradaki yığılmadan kurtulabiliriz. Kapanması yönünde karar verilirse karşı çıkanlar olacaktır ama yarın öbür gün ‘İyi ki de kapanmış.’ denilecektir. Trabzon’a böyle bir yer şart. Gönül ister ki Trabzon’un merkezini farklı yerlere de taşıyabilelim. Yani sadece meydan ve meydan çevresinden ibaret kalmasın. Yomra tarafına, Yıldızlı tarafına farklı merkezler, meydanlar, alanlar kurabilelim. O da zamanın getirebileceği bir şey.” diye konuştu.

DEĞDİĞİNİ SÖYLEYECEKLER
Ayvazoğlu, vatandaşların altyapı çalışmalarının uzamasına yönelik tepkilerine ilişkin açıklamasında ise, “Belediyemiz aç-kapa olmasın diye bütün altyapı çalışmalarını aynı anda yaptığı için sürenin uzaması normal. Vatandaşımızın tepkisi de normal. Ancak sonuçta ortaya çıkacak olan sonuç uzun vadeli bir rahatlığı getireceği için başlangıç aşamasındaki sıkıntı biraz büyük oluyor. Oraya ciddi bir yatırım yapıldı. Vatandaşımızı anlıyorum biz tez canlı insanlarız, her şey hemen olsun istiyoruz. Olması bizim de lehimize, keşke olabilse ama bazı çalışmaların da bir süresi var. Büyükşehir Belediyesi yapılabilecek en kısa sürede yapmaya çalışıyor. Vatandaşlarımız sonuçlarından memnun kaldıklarında ‘Değdi.’ diyecekler diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi