AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora şehir gündemindeki konular ile ilgili gazetemize konuştu.

Milletvekili Cora şunları dile getirdi: “Pandemi süreci herkesi etkiledi. Sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkileyen bir salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Aşı bulununcaya kadar da bu tedirgin süreç devam edecek. Şuanda dünyanın en önemli ülkelerinden Amerika’da, İngiltere’de; Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Başkan düzeyinde bu salgından etkilenenler oldu. Testleri pozitif çıkan liderler var. Bu öyle bir hastalık ki en ücra köşedeki vatandaşı da yakalayabiliyor, devletin zirvesindeki bir kişiyi de etkisi altına alabiliyor. Türkiye olarak salgınla ilgili ciddi tedbirler aldık. Sürecin ekonomiye de yansıması oldu, bu süreçte üreticinin yanında olduk.

Kısa çalışma ödenekleri ve sosyal yardımlar ile kredi musluklarının açılmasıyla her kesime yardıma koştuk. Esasında sadece Türkiye’de değil dünyada 60’ın üzerinde ülkeye insani yardım getirerek girişimci bir diplomasi örneğini ve yardım severliğimizi kanıtladık. Maske, mesafe ve temizlikle beraber sahada olmaya çalıştık, çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız çok ciddi bir açıklama yaparak aşı konusunda dünyadaki bir çok ülkeden daha ileri durumda olduğumuzu gösteren bir değerlendirmede bulundu. İnşallah ilacı ortaya çıkartarak Türkiye dünyaya şifa olacaktır.”

Milletvekili Cora, Sorumlu Yazı İşleri Mürürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

KONGRELERİMİZ PANDEMİYE UYGUN
“Kongrelerimiz bu süreçte pandemi koşulları ile gerçekleşiyor. Normalde salonlara sığmayan, izdiham yaşanacak şekilde coşkulu kongreler gerçekleştiriyorduk. Şimdi ise pandeni koşullarına uygun şekilde hangi kongre yapılıyor diye değerlendirmelerde bulunuyoruz. Yani; sandalyeler muntazam yerleştirildi mi, katılan delegeler nizami şekilde oturdu mu, konuşmacalar süreyi kısa tuttu mu diye dikkat edip kongrelerimizi yapıyoruz. Bu duruma rağmen çok güzel bir heyecanla ilçelerimizde “İnandığın Yolda Yürü” diyerek kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimizde delegelerimizle bir araya gelerek, şu ana kadar neler başardık ve bundan sonra neler başarabiliriz konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Düzköy’le birlikte 13 kongremizi gerçekleştirdik. Bu ilçelerimizde ilçe başkanlığı bazında değişim yaşanmadı ama esasında teşkilatlarımızda büyük değişim gerçekleşti.”

TEK ADAY DOĞRU OLANI
“Ortahisar İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı için diğer ilçelerde de olduğu gibi parti içi istişare ile tek aday çıkartılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Evin içerisinde birliğe, dirliğe, düzene dikkat etmemiz gerekiyor. Bu manada istişare önemlidir. Birbirinden değerli arkadaşlarımız var. Halil İbrahim Demirtaş’ın mücadelesini, teşkilatlarımızdaki gayretini, ömrünü bu davaya adamış konumunu reddedemeyiz. Aynı şekilde Dündar Ayyıldız kardeşimiz de Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Kent Konseyi Başkanlığı gibi toplumda önemli görevler yapmış, şehirde kabul görmüş kardeşimizdir, kendisini görmezden gelemeyiz. Yine, Yasin Aydın kardeşimiz de bu ailenin bir evladıdır, onu biz nasıl yok sayalım? Bu arkadaşlarımızın birinden taraf olmamız bize yakışmaz. Her arkadaşımızın kendine has özellikleri var. Bunların her biri bizim için zenginliktir. Bize düşen en uyumlu teşkilatları kurmaktır. Bu konu Ortahisar Belediye Başkanı’na sorulacaktır, İl Başkanı’na sorulacaktır. Onlardan sonra bize de sorulursa sizinle görüşümü nasıl paylaşmışsam kanaatimi soran parti yöneticilerine de aynı şekilde belirteceğim.”

FEDA DEĞİL VEFA OLMALI
“İl Başkanımız altı yıl başkanlık yaptı, üç yıl daha yapması halinde dokuz yıl İl Başkanlığı dönemi olacak. Bu gerçekten uzun bir süreçtir. İl Başkanımız 6 yıllık süreçte belki de AK Parti döneminin en yoğun mesaisini yaşamış bir isimdir ve teşkilatların kaptanı olarak gemiyi limana yanaştırmayı başarmış bir kişiliktir. Her yönü ile de değerli bir insandır, konulara mütevazi bir yaklaşımı vardır. Ama şunu ifade etmeyelim ki siyasette aynı şeylerin sürekli tekrar edilmesi zaman zaman o makamda bulunan kişileri yorabilir. Bu manada bizim İl Başkanımızın durumunun değerlendirmesini Genel Merkezimiz muhakkak yapacaktır. Bu kadar uzun süre görev yapan İl Başkanlarının, partinin belirli konumlarında faydalı olacağını düşünüyorum. Bu AK Parti’nin vefa siyasetine de hizmet eden bir anlayış olur. Aksi durum ise feda etmek olarak değerlendirilebilir. Feda değil vefa esas olmalıdır. İl Başkanlığımız için Genel Merkezimizin değerlendirmesine biz saygı duyarız. İl Başkanımızın değişeceğine veya değişmeyeceğime dair kesin bir durum söz konusu değildir. İlçe kongreleri bittikten sonra Genel Merkezimiz istişare mekanizmasını harekete geçirecektir. Ona göre de karar ortaya koyulacaktır. Henüz net bir durum söz konusu değildir.”

VAAT ETTiKLERiMiZ HAYATA GEÇiYOR
“Şehir için vaat ettiğimiz mega projeler tek tek hayata geçiyor. Trabzon Üniversitesi, Şehir Hastanesi, yeni havalimanı, Erzincan- Trabzon Demir Yolu, Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası vardı mega projeler arasında. Trabzon Üniversitesi’ni kurduk; artık gelişmesi, kalkınması, büyümesi ve yeni ufuklar oluşturması tamamen mevcut üniversite yönetiminin iradesi ve kararlığı ile olacaktır. Diğer bir mega proje Şehir Hastanesi idi, onu da ihale ettik. 900 yataklı bir hastane Trabzon’daki sağlık sisteminin en önemli alt yapısı haline gelecektir. Bu yatırım Trabzon tarihine nakşedecek en önemli işlerden bir tanesidir. Artık hastalarımız başka büyükşehirlere gitmeyip Şehir Hastanemizde tedavi olabilecekler.”

DEMiR YOLU KAPTIRILMADI
“Yatırım Adası için sahilde dolgu yapılabilmesi adına kanun çıkarttık ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Havalimanı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Gelelim demir yolu projesine. Demir yolu da, AK Parti’nin şehrimize taahhüt ettiği mega projelerdendir. 2011 yılında avan projesi yapıldı, 2014’te tamamlandı. 2018’de etüt projesi yapıldı, 2020’de de bu tamamlandı. Artık, Trabzon- Erzincan Demir Yolu’nun sadece bir aşaması kaldı, o da yapım ihalesi. Bu işin etüt projesinin ihale edilmesi önemli bir başarı idi. Hem Binali Yıldırım, hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize verilmiş sözü var. Bize de siyasetçi olarak düşen, bu sözü takip etmek ve hayata geçirmektir. Cumhurbaşkanımızın en önemli özelliği, şuana kadar hangi söz ağzından çıkmışsa bunu gerçekleştirmiştir. Er ya da geç söylediğ ini yapar. Bu manada yapım aşamasına gelmiş olan bu proje de hayat bulacaktır. Burada önemli olan şudur ki, coğrafyanın müsaade etmesi ve demir yolunun güzergah için fizibil olup olmadığıdır. Sonuç olarak ise Trabzon doğru bir güzergahtır ve şehrimiz demir yolu için rantabıl ve fizibildır. Verilmiş olan söz hayata geçecektir. Diğer güzergahlar çalışılabilir ama Trabzon’un kaybettiği veya kaptırdığı herhangi bir proje söz konusu değildir.”

BELEDiYE BAŞKANLARI YAKAMIZA YAPIŞMALI
“Belediyelerimizin gayretinden şüphem yok, çalışıyorlar. Ancak 2014’deki yasa ile Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından belediyelere aktarılan gelirlerde ciddi bir düşüş söz konusu oldu. Belediyelerimizin daha gayretli olması ve daha çok mücadele ortaya koyması gerekiyor. Trabzon’un dört bakanı ve dört iktidar milletvekilinin olduğu, hemen her bakanlıkta üst düzey yetkililerin yer aldığı bir dönemde belediye başkanlarımızın bizim yakamıza yapışması gerekiyor. Hizmeti almak için biraz daha ısrarcı olmaları gerekli. Belediye başkanlarımızın vizyoner ve halka dokunup sorunları çözecek projeleri şehre kazandırmanın çabası içerisinde mücadele vermeli.”

TRAFiK iÇiN TALiMAT VERiLDi
“Şehrimizde Akçaabat tarafında sıkışan bir trafik var. Akçaabat’ın güneyinden bir güzergahla trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılması için yapılması düşünülen projenin talimatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız tarafından verildi. Bu, şehir için çok önemli bir gelişme. Kanuni Bulvarı’nın bir an önce bitirilmesi noktasında da işin bütün dinamiklerine talimat verilmiş durumda.”

O TÜNEL YAPILMAYACAK
“Şehir içinde ‘3. tünel’ diye bahsedilen İmperial Hastanesi’nin yanından girip Çömlekçi’den çıkması düşünülen tünel ve devamındaki yolun yapımını rafa kaldırıyoruz. Orada tünel yapmayı düşünmüyoruz ve o proje yapılmayacak. Trabzon’daki bir çok alanda alternatif yol çalışmaları söz konusu, bunlar tamamlandıktan sonra o bölgede tünele ihtiyaç olup olmayacağı yeniden değerlendirilebilir. Bu belki şehrimizde 2061 vizyonu içerisinde olabilir ama şuanda elzem, acil ve zaruri değildir.

Editör: Haber Merkezi