AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti’nin kadınların sıkıntılarını sadece bir gün değil, yılın her günü konuştuğunu belirtti. Pozitif ayrımcılık maddesinin AK Parti ile anayasa güvencesine kavuştuğunu söyleyen Köseoğlu, "Kadın varsa demokrasi var ilkesiyle hareket eden AK Parti bundan sonra da kadınlar için elini taşın altına koyacaktır” dedi.

Aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi de olan Köseoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Köseoğlu, “Kadın aileden başlayarak toplumun her alanında, her kademesinde söz sahibi ve belirleyici bir konumdadır. Merhamet ve şefkat timsali olan Kadın, milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasını sağlayarak, insana insan olma hakikatini ve değerini anlatan insanlığın en büyük öğretmenidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi; ‘Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler ise asla ilerleyemezler.’ Bugün baktığımız zaman 4 milyondan fazla kadın üyesi ile AK Parti dünyanın en büyük kadın siyasi hareketine sahip olan partidir. Hiç şüphesiz AK Parti gücünü yüreğini sonuna kadar davasına açan AK kadınlarımızdan ve siyasetin öncüsü olan kadınlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Çünkü AK Parti, ‘Kadın varsa demokrasi de vardır’ ilkesiyle hareket eden bir siyasi harekettir” diye konuştu.

15 Temmuz gecesine de vurgu yapan Köseoğlu, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da belirtti. 15 Temmuz gecesi meydanlara inenlerin yüzde 51'i kadındır. Şerife Boz’u hatırlayın, bir kamyonun direksiyonuna geçmiş yanına başka bir kadın arkadaşını almış, darbecilere karşı koymak için yollara çıkmış. Bunlar hepimizin zihninde yer etmiş. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tankların üstüne korkusuzca yürüyen kadınların mücadelesini hangi ifadeler tam olarak anlatabilir. O gece 11 kadın kahramanımızı şehit verdik. Milletimiz onları asla unutmayacak. Kadın yeri geldiğinde demokrasisine, ülkesine, bayrağına sahip çıkıyor. Evladını da en iyi şekilde yetiştiriyor. Dolayısıyla anneler, bacılar yerine göre anne, yerine göre evlat, yerine göre anneanne, yerine göre çocuk. Hepsi toplumun temel direğidir” diye konuştu.
Kadına yönelik şiddete de değinen Köseoğlu, “Maalesef ki kadınlarımız, hayatın her alanında birçok zorluklarla karşı karşıya kalmakta, bir insanlık suçu olan şiddete kendilerini en korunaklı hissettikleri aile hayatında dahi maruz kalmaktadırlar. Aslında burada toplumsal bir bilinçlenmeye ve kadına karşı şiddet uygulayan kişilerin de zihniyet dünyasını hep birlikte değiştirmemiz gerekmektedir. Kadınlarımız hak ettikleri konuma ise yükselebilmeleri için büyük fedakârlıklar göstermektedirler. İnanıyorum ki, kadınların güçlendirilerek yaşamın her alanında yer almalarına fırsat verilmesi,  cesur ve eğitimli kadınlarımızın, ekonomide siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha müreffeh ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Bu vesileyle, kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlarımızın karşılaştıkları problemlerin ise, aslında tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla da çözümlerin de ancak ortak bir anlayışla çözümlenebileceği unutulmamalıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kadınlara yönelik şiddetin son bulması, cinayetlerin sona ermesi, istismarın son bulması temennisinde bulunarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, başta şehit anaları olmak üzere tüm kadınlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi