SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi (MOBİSİT) Trabzon Şubesi Başkanı Köksal Seymen, Trabzon’un Yomra İlçesi Şana mevkiinde Mobilyacılar Sitesi’ndeki işyerlerinin kendilerine yetmediğini dile getirerek mobilya üretim merkezi için yeni bir alana ihtiyacı olduklarını söyledi. Seymen, Deliklitaş mevkiinde Karayollarına ait yaklaşık 150 dönümlük alanda Mobilya Kent Projesinin hayata geçirilmesi için kendilerine söz verildiği ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.

KİMSEYE ULAŞAMIYORUZ
Seymen “Deliklitaş’ta proje hayata geçtiğinde 400 tane dükkân olacak. Yaklaşık 3000 kişi istihdam edilecek. Şehrin içerisindeki mobilyacıları da şehrin içinden çıkaracağız. Mağazaları satın almak için herkes başvurularını yaptı. Üyelerimizde hazır. Ancak Biz şuanda kimseye ulaşamıyoruz. Bu dev proje için tüm yetkililerimizin bize verdikleri sözlerin arkasında durmalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedeflere sahip çıkılmasını istiyorum. Biz bu hedeflere sahip çıkıyoruz. Ama bize kimse sahip çıkmıyor” dedi.

YURTDIŞINA SATIŞ YAPILACAK
İşte Seymen’in açıklamaları: Amacımız her üreticin bir küçük teşhir salonu vardır. Mobilyacılar orada mobilyasını gösterir. Bu teşhirleri biz üretimin içinden çıkardık. Onları bir merkeze topladık. Bu da takriben 50 dönümlük bir yer tuttu. Bizde 10 dönüm tabanlı bir proje, 5 kat 50 dönümlük mobilya alışveriş merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bunları tek isim adı altında toplayacağız. Burada AR-GE çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışına satışlar yapılacak.

MOBİLYA SEKTÖRÜ BİTECEK
Bu projenin toplam maliyeti 30 milyon dolar. Proje hayata geçirildiğinde yaklaşık 3000 kişi istihdam edilecek. Bundan faydalanacak olanların sayısı ise yaklaşık 15.000 kişidir. Bu proje hayata geçirildiği takdirde bölge illerine de yarayacak. Çok büyük bir proje. Biz bu projeyi ya hayata geçireceğiz ya da mobilya sektörü bu şehirde bitecek.

OKUL PROJESİ DE VAR
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile de görüştük onlarda bu dev projenin içerisine Mobilya Meslek Lisesini de koymamızı da istediler. Bu okul projesini de dahil edeceğiz. Tasarım ve imalat bölümünü koyacağız. Kendi elemanlarımızı kendimiz yetiştireceğiz. Büyük bir komplike tesis yapmayı düşünüyoruz. Her şeyimiz hazır. Karayollarına ait yer boş duruyor. Belediye hala yerini almamış. Başvurusunu yapmış ama parası ödenmemiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu ile görüşmüştük. Bize ‘Size söz vermiyorum ama sizi buraya yerleştirmeye çalışacağım’ demişti.

Editör: Haber Merkezi