SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP’li Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddiaları üzerine konuştu.

Milletvekili Kaya, “Hiç bir şekilde böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Mevcut iktidarın son bulması için tek alternatif Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunu gerçekleştirdiğimiz kongremizde de açıkça gösterip iktidara hazırız mesajı verdik” dedi.

BÜYÜK EMEK VERDİ
Milletvekili Kaya: “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında davamıza omuz vermemiz gerekiyor. Bölen değil birleştiren bir yol haritası izlemeliyiz. Muharrem İnce de partimize uzun yıllar büyük emek vermiş, Cumhurbaşkanı Adayımız olmuş ve hatırı sayılı oy almış bir isimdir. Ben Muharrem İnce’nin böyle bir yola başvuracağını kesinlikle düşünmüyorum.”

CHP’Lİ ÖLECEĞİM
Milletvekili Ahmet Kaya, Muharrem İnce’nin parti kurması halinde kendisine teklif gelirse ne yapacağı sorusunu da şöyle cevapladı: “Kapım kapalı. Ben CHP’li doğdum, CHP’li öleceğim.”

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce’nin yeni bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu ve CHP içerisinde 20’ye yakın vekilin yeni partiye geçeceği öne sürüldü.

Muharrem İnce ise, “Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” dedi.

Editör: Haber Merkezi