Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, TİSKİ’nin Trabzon’da çeşitli projeleri için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yaklaşık 54 Milyon TL’lik kredi kullanması için oy birliği ile yetki verdi. 

Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yönettiği bugün ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, kredi kullanılması için ilk yetki Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesi İçme Suyu İnşaatı ile ilgili verildi. Bu projeyle ilgili Başkan Zorluoğlu’na 2 Milyon 723 Milyon TL’lik kredi kullanılması için yetki verilirken ardından ise TİSKİ Genel Müdürlüğünün Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı yapım işi için de 43 Milyon 652 Milyon TL’lik kredi kullanılması için yetki verildi. 

Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatının kredi kullanımı sırasında ise CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’den itiraz geldi. Meclise gelen maddede yer belirtilmediğini kaydeden Şahin, “Hangi ilçede hangi kanalizasyon, yağmur suyu?Ben krediyi meclis kararı ile verin istediğim yerde kullanırım. Hem Plan ve Bütçe Komisyonun aldığı kararın altında eklentisi olmalı. KRediyi verdik TİSKİ bunu nereye kullanacak. Of’a mı kullanacak, Ortahisar’a mı?” diye sordu. 

Bunun üzerine Başkan Vekili Ataman, projenin kahir ekseriyette Ortahisar ve az bir kısımda Akçaabat ve Yomra’yı kapsadığını kaydetti. Başkan Vekili Ataman, maddeye büyük kısmı Ortahisar ve az bir kısımda Akçaabat ve Yomra olduğunu ilave ettirerek oyladı. Mecliste son olarak ise Çaykara Limonsuyu - Sultan Murat İçme Suyu İnşaatı Yapım işi için kredi kullanılması oylandı. Bu madde için de 7 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki oy birliği ile verildi.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi