SONNOKTA RÖPORTAJ - İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık da 31 Mart seçimleri öncesi son sözünü SONNOKTA’ya söyledi. 

5N1K başlıklı röportaj dizimizin sorularına tüm içtenliğiyle cevap veren Türkiye’nin en genç belediye başkan adaylarından biri olan Bıyık, “Yomra’da değişim vakti gelmiştir. Yomralı bana 1 gün sahip çıkacak o da 31 mart günü, ben onlara 5 yıl sonuna kadar sahip çıkacağım. Yomra’da gencinden yaşlısına kadınından engellisine kadar her kesimin sorunlarını biliyorum ve bunları kısa süre içinde çözmek için çalışmalarıma başlayacağım” diyor.

İşte soru ve cevaplar:
NEDEN YOMRA’DA DEĞİŞİM OLMALI?
Çünkü Yomra hizmete susamış. Birçok sorunu var. Belediyecilik hizmetlerinden son yıllarda faydalanamamış. Ev hanımları evlerine mahkûm edilmiş. Gezip dolaşacağı bir parkı yok. Çocuğunu gezdireceği bir çocuk parkı yok. İnsanlar mutsuz. Ciddi bir kutuplaşma var. Toplum ayrıştırılmış. Bakın 10 kişinin mutluluğu ve menfaati için binlerce insan mağdur edilmiş. Belediyeye adalet uğramaz olmuş. Yomra deresi çamur akar, Yomra limanı kan ağlar olmuş. Bunları yüzlerce madde olarak yazabiliriz. Yomra mağdur edilmiş. Yomralı mağdur edilmiş. Yomralı’yı ve Yomra’yı yormuşlar. Tüm bu sebepler değişim için yeterli diye düşünüyorum.

NELER  YAPTINIZ?
Neler yapmadıkki.4 aydır sahada çalışıyoruz. Gitmediğimiz yer kalmadı. Tutulmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız dedik ve bunu başardık. Tüm esnafın sorunlarını dinledim. Tüm Yomra’nın sorunlarını tespit edip not aldık.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. İnsana seçilmeden de hizmet etmek nasip oluyormuş. Birçok iş yaptık. Yıllardır yıkanmayan sokaklar yıkandı, yıllardır çamur içindeki Kaşüstü sokakları asfalt gördü. Mevcut belediye yönetimi tarafından yıllarca ötekileştirilmiş insanlar belediyeden aranıp hal ve hatırları soruldu. Yomra oymalı grup yolu tamir yüzü gördü. Yani birçok işin yapılmasına sebebiyet verdik. Son olarak Kaşüstü dalcık projesinde geceli gündüzlü bir çalışma olmasına sebep olduk. Hem ben seçimin kazanılmasına yönelik çalışmalar yaptım hem de mevcut yönetim kaybetmemek için 15 yıldır yapmadığı çalışmaları yapmak için uğraştı. Ancak 15 yıllık eksik 2 ayda bitmedi. Onu da ellerine ayaklarına bulaştırdılar.

NE GÖRDÜNÜZ SAHADA?
Valla ilk sahaya çıktığımda mutsuz ve umutsuz insanlar gördüm. Sonra kendimizi anlatmaya başlayınca, hedeflerimizi ve hayallerimizi anlatınca umut edinen insanlar gördüm. Şu anda Yomra caddelerinde gezerseniz 1 Nisan sonrası için umutlu olan binlerce insan görürsünüz. Çünkü bu artık seçimin kazanılacağını ve Yomra’da her şeyin normale döneceğini insanlar gördü. Ayrıca neler gördüm. Yıllarca insanların sorunlarının nasıl ertelendiğini ve çözüm bulunmadan bir ilçenin kaderi ile nasıl oynandığını da gördüm. Yomra’mıza yazık etmişler. Yıllarımız heba olmuş gitmiş. Gittiğim her insanın evinde işyerinde elini tuttuğum her insanın gönül sevgisi ile karşılaşıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bizim insanımız inanın gece gündüz hizmet edilecek çok fedakâr ve cefakar insanlardır.

NEDEN MUSTAFA BIYIK?
Bu değişim benim üzerimde olmayabilirdi. Bir başkası da olabilirdi. Aynı güç ile onun arkasında duracak yine bu değişimi yaşayacaktık.  Konjonktür gereği biz olduk. Özel seçilmiş bir insan değilim. Siyasi faaliyetlerim ve ticari başarılarım nedeniyle benim tercih edilmiş olmam benim için bir onurdur. Bu işi benim yapabileceğime kanaat getirilmiş olması omuzumuzdaki yükü iki katına çıkartmıştır. Yomralılar bizim üzerimizde ittifak yapmışlardır. Bunun için bizim ittifakımıza YOMRA İTTİFAKI diyoruz.

NELER VADEDİYORSUNUZ?
Öncelikle huzur vadediyorum. Bunu ilk günden beri söylüyorum. Adalet vadediyorum. Şeffaf bir belediye vadediyorum. İnsana değer verilecek bir yönetim anlayışı vadediyorum. Önce bunları tamamlayacağız. Sonra Yomra’nın sokaklarındaki somut eksikleri tamamlayacağız. Ancak insanlara park veya bahçe yapmak insanları mutlu etmek için tek etken olmayabilir. Önce huzurlu olması lazım insanların. Bakın hiçbir mega proje ile sahaya çıkmadım. Gayet sade ve yapılması şart olan projelerle çıktım sokağa. 4 aydır seçim çalışması yapıyorum ve hiçbir hemşerime sadece seçimi kazanmak için yalan söylemedim. Yalan Yomra’nın gündeminden çıkacak. Şu anda en belirgin gündemimiz yalan. Vatandaşıma yalan söylemeyeceğim. Seçimi kazanmaktan çok kazandıktan sonraki süreçteki vatandaşla yüzleşme gününe önem veriyorum. Yapamayacağım hayali taahhütlerim olmadı. Yomra’nın gelirlerini Yomralı için kullanacağıma söz vererek çıktım yola. Yomra belediyesinin bir kuruşunu birine yedirmem. 1 Nisan günü Yomra belediyesindeki hukuksuzluk, adaletsizlik, adam kayırmacılık ortadan kalkacak. Yeni bir sayfa açılacak ve herkes mutlu olacak. 1 Nisanda Yomra’da ticari özgürlük başlayacak. Herkes ticaretini özgür bir biçimde yapacak. Ayrıca Yomra’da 1 Nisanda siyasi özgürlük de başlayacak. Kurumlar baskı ve işgalden kurtulacak. Sivil toplum kuruluşları da normale dönecek. Yani kısacası Yomra’yı normalleştirmeyi vaat ediyorum.

KİM KAZANACAK BU YARIŞI?
Kesinlikle önce Yomralı kazanacak. Yomra’nın her türlü mutluluğu hak eden gençleri, kadınları kazanacak. Esnafımız kazanacak. Biz de buna sadece vesile olacağız. Yani seçimi bizim kazanmış olmamız tüm Yomra’nın kazanması anlamına gelecek. Kazanan 40 bin Yomralı olacak. Üzülen kişi sayısı 10 kişiyi geçmez sanırım. Onların üzülmesi de Yomra için değildir. Yomralı niye üzüldüklerini bilir. Kim kazanamayacak dersek, Yomra’da golf oynamak isteyenler kazanamayacak. Yomra’dan kişisel menfaati olanlar kazanamayacak.

Editör: Haber Merkezi