Trabzonlu iş insanı Mustafa Hacıkerimoğlu, son günlerde Arap turistlerin Trabzon'da bulunmaları konusunda çıkan haberlere tepki gösterdi.

Hacıkerimoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: "Son zamanlarda Trabzon yatıp Trabzon kalkanlar ,Trabzonluların  birliğinden beraberliğinden başarısından bir akraba gibi yaşıyor olmalarından son derece rahatsızlar. Spordan siyasete bürokrasiden iş adamına kadar Trabzonluların başarısını çokluğuyla anlatıp gölgelemeye çalışanlar vardır ve  aslında bunların temel amaçları Trabzonluların birlik ve beraberliğini zedelemektir.

Şimdi sosyal medya üzerinden Trabzon turizmini ele almışlar  Çok kısa süren Trabzon’un turizm sezonu yakın zamanda başladı bir ay sonra da sonlanacak. Sanayi şehri olmayan tarıma elverişli toprakları ovaları bulunmayan sadece insanıyla ve doğasıyla kendisini ön plana çıkarmış çok başarılı insanlar yetiştirmiş bu toprakların birlik ve beraberliğine göz dikenler şimdi Trabzon turizmini ele almış amaçları bu topraklarda yaşayanların hem ekonomik hem de sosyal olarak zayıflamasını sağlamaktır. Trabzonlular bu Trabzon karşıtlığı ve düşmalığına karşı bu yakın zamanda yaşadıklarını kesinlikle sorgulamalıdır. Bunlar öyle kendiliğinden gelişen plansız ve şuursuz hareketler değildir.

Almanların Alanya da,Rusların Antalya’da İngilizlerin Muğla’da , Danimarka ve Hollandalıların Muğla ve Antalya’da satın aldıkları konut sayısı toplamda neredeyse Trabzon şehrinin konut sayısıyla orantılı olmasına rağmen kimse Antalya’yı Ruslar, Alanya’yı Almanlar, Muğla’yı İngilizler istila etti demiyor, iki ay gibi kısa süreli bir turizm sezonu olan Trabzon’un turizmi birilerini rahatsız ediyor. Trabzonlular kendilerine karşı birliklerine,varlıklarına,ekonomilerine, Trabzon milliyetçiliğine ve Trabzonluların başarısına karşı yapılan bu algı operasyonunu mutlaka irdelemeli bize her yer Trabzon diyen bir milletin şehrine gelen turistten, şehrini alacakmış gibi bir korkusu olamaz.

Trabzon’a karşı yapılan bu algı operasyonuna Trabzon’un esnafı Trabzon’a gelen turistlere Trabzonluların ilgi alaka ve misafirperverliğini en güzel şekilde gösterip, Trabzon turizmini en yukarıya taşıyacak bir performansla cevap verecektir. Dışarıda başlayan bu algı operasyonunun Trabzon’da kim ve nereli olduğu belli olmayan destekçileri vardır. Özellikle Trabzon'da bir yerel basın kuruluşunun sokakta planlı programlı bir şekilde birilerine röportaj yaptırıp yanından geçen turistlere, Trabzon’un misafirlerine yayın esnasında hakaret etmesini sağlaması bir habercilik anlayışı değildir. Bu sadece Trabzon karşıtlarının politikasına hizmet etmek üzere gözünü karartıp,görev almaktır. Öğrendiğim kadarıyla bu gazete ve internet sitesinin sahibi Trabzonlu değilmiş. Trabzonlulardan Trabzon karşıtlarına karşı özellikle ricada bulunuyorum Trabzon’a zarar vermek isteyen hiçbir basın kuruluşunun haberlerini okumayın ve prim vermeyin.

Editör: Haber Merkezi