MERVE ALTUNCU-SONNOKTA

POZİTİF YAKLAŞIM
Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Türkiye’yi Azerbaycan’a bağlayacak olan Nahçıvan (Zengezur) Koridoru’nun hayata geçmesiyle Trabzon’da ticaret alanında önemli gelişmeler kaydedileceğini ifade etti. Ermiş, “Nahçıvan Koridoru’yla ilgili çalışmalar Azerbaycan tarafında başlatıldı. Hatta Ermenistan Başbakanı da Nahçıvan Koridoru’nun açılması konusunda pozitif yaklaşımda bulundu.” dedi.

EN UYGUN KORİDOR
Ermiş: “Nahçıvan Koridoru’nun hayata geçmesiyle Sarp Sınır Kapısı’nda sıkışmış olan TIR trafiğinin, Nahçıvan üzerinden sirküle edilmesi ülke menfaatleri açısından önemli kazanım sağlayacaktır. İhracatçımız, yükünü daha kısa yoldan daha kısa zamanda gönderecektir. Avrupa ve Asya arasında en kısa ve uygun koridor, orta kuşak koridoru ortaya çıkacak. Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nde de bu hattın kullanılması önemli şekilde ortaya çıkıyor.”


HAZIR BEKLİYORUZ!
“Umarız Türkiye Dilucu Sınır Kapısı’ndan başlayıp, Trabzon’a da uzanan koridorla 100 yılı aşan rüyamız olan demir yolunun Erzincan üzerinden Trabzon’a inmesi bu vesile ile önem kazanacaktır. Demir yolu yatırımı uzun sürebilir ama önümüzdeki yıl içinde bitirilmesi planlanan Zigana tüneliyle Ovit Dağı tüneli geçişleri ulaşım koridoruna hizmet edecek. Trabzon Limanı’nın iç donanımları yeterli. Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yaparak bu ticarete hazır vaziyette bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi