SONNOKTA / ENES AYDIN- CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde İmperial Hastanesi yanından girip Çömlekçi'den çıkması düşünülen 3. Tünel projesinin İmar Planı’na işlenmesi hakkında konuştu. Hacısalihoğlu: “Bilimsellikten uzak, sadece rant odaklı ve hangi amaca hizmet ettiği meçhul ucube bir proje. İktidar partisinin yöneticilerinin marka şehir felsefesinden anladıkları tünel, viyadük, köprü ve beton demek herhalde.” 

HESAP SORULMUYOR

Hacısalihoğlu, “4000 yıllık tarihi olan kenti belediye, STK ve halk mı yönetiyor yoksa Karayolları müteahhitleri mi? Gelişmişlik adına Trabzon gibi eski bir kenti tünel, kavşak ve duble yollarla kanserli bir hücrenin vücuda yayılması gibi sarıp  sarmalıyor. İşin trajik yani bu yaptıkları yatırımlar hiç bir sorunu çözmüyor. Kamu kaynakları israf ediliyor kimse de yanlışların hesabını sormuyor. Trafik Master Planı diyorsunuz ama kentin imar planı yok” ifadelerini kullandı.

KENT HAFIZASI YİTİRİLİYOR

“7 yıllık büyükşehir döneminde becerip bir imar planı yaptınız onu da mahkeme iptal etti yeniden yaptınız o da henüz kesinleşmedi. Şehrin içine plan yapıyorsunuz dışı hala plansız. Mahallelerde ne zaman plan yapılacağı meçhul. Kırsal bölge planı ile dostlar alışverişte görsün mantığı ile gidiliyor. Böyle
bir yerel yönetim anlayışını bu kent hak etmiyor. Kent hafızasını yitiriyor. Gelecek kuşaklara viyadükler altında ezilen bağrında tünellerle delik deşik edilen bir kent bırakıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi