Trabzon Büyük Şehir Belediyesi’nin dün yapılan TİSKİ genel kurulu sonrası içme suyuna yüzde 47 oranında zam yapmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu su zammına tepki göstererek, “bu iktidar vatandaşa bir abdestle 5 vakit namaz kılmayı amaçlıyor” dedi.

Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesine yüzde 30 zam yapın, destek verelim dedik. Onlar ise yüzde 47 zam oranında ısrar ettiler. Öncesinde sudaki yüzde 8’lik vergiyi yüzde 1’e indirdiler. Bu indirim olduğunda tebrik kuyruğuna girenlere sesleniyorum, neredesiniz? Bu yapılan fahiş zam karşısında neden sesiniz çıkmıyor” dedi.

Hacısalihoğlu, “Trabzon’da 100 bin abonenin faturaları ödeyemediği için suları kesilmiş durumda. Vatandaş zaten mevcut borçlarını ödeyemiyor. Yeniden zam yaparak insanları zor durumda bırakmalarına bir anlam veremiyorum. Bu su zammı vatandaşa 1 abdest ile 5 vakit namaz kıl diyor. Dar gelirlinin bu zamlardan sonra tamamen beli kılırdı” dedi.

Türkiye’de vatandaşın önüne bir an önce seçim sandığın gelmesi gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, “ bu iktidar vatandaşın tamamen ümüğünü sıkmış durumda. Ekonominin freni tamamen patlamış. Eğim yüksek, duvar sert. Bir önce acil önlemler alınması gerekiyor” dedi 

Editör: Haber Merkezi