SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon Şoför Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, İkram Sofrasında düzenlediği yemekte önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut başkan Turan Altundaş’ın görevden alındığı halde şoför esnafına görevden alınmadığını söylüyor iddiasında bulundu. 7 Ocak Pazar Günü yapılacak olan oda başkanlığı seçimi için ise şu sözleri söyledi: Artık odamızı kurtarmak adına Pazar günü sizlerin de desteğiyle bu amacımıza ulaşacağız. Şoför esnafımızı hak ettiği değere kavuşturacağız.

TOPYEKÜN BİR DEĞİŞİME GİDİLECEK
Usta, “Önümüzde,  dört yıllık oda başkanımızı seçeceğimiz bir seçimimiz var. Yaklaşık 6 aydan beri seçim çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman sizlerle bir araya geldik, bu sohbetlerimizde sizlerden de fikirlerinizi, önerilerinizi, şikâyetlerinizin notlarını aldık. Şunu bilin ki hizmetlerimizi yaparken önerilerinizi göz ardı edilmeyecek. Bu kutlu yola çıkarken benliğimizi, egolarımızı bir kenara bıraktık. Kırgınlıkları, dargınlıkları unuttuk. Şoför esnafına nasıl hizmet ederiz nasıl kazançları artırabiliriz, giderleri en aza indirebiliriz bunları düşündük. Amacımız içinde bulunmaktan gurur duyduğum şoför esnafımıza nasıl rahat nefes aldırırız onu düşüncesi içerisinde olduk. Projelerimizle çeyrek asırdır içinde olduğum şoför esnafımıza topyekûn değişime gidilmesi yüce rabbimin ve sizlerin de desteğiyle inşallah hayırlısıyla birlikte sonuçlandıracağız” dedi.

DEĞİŞMEDEN GELİŞME OLMAZ
“Değişim diyoruz değişmeden gelişmeyeceğini biliyoruz” diyen Usta sözlerine şöyle devam etti: Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte odamızı değiştireceğiz ve geliştireceğiz. Birlik olacağız, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Kapalı kapılar ardından hesaplar yapmayacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı ile tüm üyelerimize eşit adaletli, hakkaniyetli,  yaklaşacak ne üyelerimiz ne de duraklarımız arasında ayrım gözetmeyeceğiz. Sizlere söz veriyorum Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası parmakla gösterilecek, hak ettiği değeri alacaktır. Bu çıktığımız yolda en büyük destekçilerimiz sizlersiniz.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ
7 Ocak Pazar akşamı Şoförler Odası Başkanlığı’nı bize emanet ettiğinizde bilin ki bizler değil sizler yönetime seçilmiş olacaksınız. Çeyrek asırdır bu camianın içerisindeyim. Sizden biri olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Miras yemeye değil, koltukta oturmaya değil, makam mevki sahibi olmaya değil sizlerle birlikte odamızı yönetmeye odamıza hizmet etmeye adaletsizliğe adam kayırmaya son vermek için oylarınızı istiyorum. Önümüzde az bir zaman kaldı sizlerden bir isteğim var 4 dakikamızı iyi düşünelim 4 yılımızı heba etmeyelim. Sizlere söz veriyoruz hizmet alamadığınız, kavgalarla, çıkarlarla, çatışmalarla, adam kayırmalarla,  boşa geçen 12 senemizi telafi etmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Çok çalışacağız, başaracağız.

MEVCUT BAŞKAN YALAN KONUŞUYOR
Gördüğüm bazı yanlışları sizlerden gizlemeye çalışan ve yalan yanlışları sizleri de inandırmaya çalıştıklarını görüyoruz ve sizlerle bu bilgileri paylaşmak istiyorum. Mevcut başkan maalesef kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği için federasyon başkanı Feyzi Apaydın görevden alınmasını şart koştu ve görevden alındı. Görevden alınma durumunu dolmuş esnafına mesaj çekerek sürekli yalan beyanlarla görevden alınmadığını söylüyor. Mevcut başkan şunu ifade etti. Beni ancak Belediye Başkanı göreve atar ya da esnaf odaları atar kesinlikle böyle bir şey yok. 5393 sayılı kanununa göre Şoförler Oda Başkanı’nı, atama yetkisi, UKOME’dir.  

SEÇİM KAYGISIYLA GİZLENDİ
Taksi Minibüs ve Otobüs ve yönetmeliği hakkında ise şunları söylemek istiyorum. Bu yönetmelik Trabzon Şoförler Odası’na gönderildi. Ne yazık ki bu seçim kaygısıyla bu yönetmelik şoför esnafından gizlendi. Eğer şoför esnafı ve durak başkanları bir araya gelebilseydi bu yönetmelik şoför esnafıyla paylaşılsaydı araçlara 10 yaş uygulaması getirilmesi konusun da mücadele verilirdi. Maalesef bu yönetmelik olduğu gibi kabul edilmiş oldu. Biz göreve geldiğimizde bunu en az 3 ile 4 yıl arasında uzatacağız. Şoför esnafını rahata kavuşturma anlamında elimizden ne gelirse yapacağız.

HAKKIMDA SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR
Bu yolda Allah bize yalan konuşmayı nasip etmesin yalan konuşarak da bu makamlara gelmeyi nasip etmesin. Önemli olan bu makamlara gelmek değil makamda layıkıyla hizmet etmektir. Şahsımla ilgili bazı spekülasyonlar yapılıyor. 12 yıldan beri bu camianın içerisinde çalışmaktayım.  “Sen de oradaydın yönetmelik kararlarının altında imzan var” deniliyor.  Ben orada olduğum müddetçe yönetim kurulu kararları doğrultusunda bazı evraklara imza attım. Odanın genel işleyişi başkan ve yöneticileri attıkları o imza doğrultusunda her memurun imzası gerekir. Dolayısıyla biz orada bir memurduk ve başkan ve yönetim kurulu attığı imzaları uygulamakla mükellefiz. Başkan seçimle geliştir seçimle gidecektir. Artık odamızı kurtarmak adına Pazar günü sizlerin de desteğiyle bu amacımıza ulaşacağız. Şoför esnafımızı hak ettiği değere kavuşturacağız.

Editör: Haber Merkezi