SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’da, turistik alanlarda yapılan restorasyon çalışmaları turizme zarar verildiği eleştirileriyle gündemden düşmüyor. Restorasyonların plansız yapıldığını belirten uzmanlar; “Ordu balon turizmine başladı biz bırakalım yenilik katmayı var olan değerlerimizi bile koruyamıyoruz. Trabzon’da tarihi ve kültürel değerlere karşı bu ilgisizlik devam ederse sıkıntıya düşeriz” dedi.

ODALAR YİNE AÇILMAYACAK
Uzun süredir devam eden kaya temizliği çalışmalarıyla kapalı kalan Sümela da eleştirilerin odağında. Ağustos ayında kaya temizliği bitmeden 3 ay ziyarete açılan ve 30 bin ziyaretçi ağırlayan Manastır, 03.11.2020 -31.01.2021 tarihleri arasında yeniden ziyarete kapatıldı. 30 dağcının çalıştığı manastırda temizlik 31.01.2021’de bitecek ama yıllardır kapalı olan ön cephedeki odalar yine açılmayacak.

HAZIR DEĞİLİZ!
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, “Sümela’da gömleğin düğmeleri yanlış iliklendi. Çalışmalar ivedilikle tamamen bitirilmeli ve bu şekilde ziyarete açılmalıydı. Pandemi nedeniyle sürecin uzadığı söylendi ancak önümüzdeki yaz pandeminin bitmesi bekleniyor. Trabzon bu manada krizi fırsata çeviremedi. Ordu, ise turizme inanmış bir şekilde çalışıyor. Trabzon’da sektör de il kültür turizm müdürlüğü de pandemi sonrasına hazır değil.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi