SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi, Ortahisar’dan diğer ilçe ve Gümüşhane, Bayburt gibi illere yoğun bir şekilde seçmen nakili olduğu ortaya çıktı. Daimi ikametgâhlarının Ortahisar olmasına rağmen vatandaşların, kendilerine yakın adayları destelemek için seçmen kaydını aldıkları öğrenildi. Seçmen kaydını alanların sayısının 15 bine yaklaştığı tespit edildi.

YSK NE DEMİŞTİ?
YSK’dan yapılan açıklamada, “Askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır” denildi.

BAŞKAN GENÇ UYARDI
Özellikle AK Parti seçmeni olduğu iddia edilen vatandaşların nakil işlemleri partide krize neden oldu. Seçmen nakillerini almak isteyen vatandaşlara ilgili YSK kararını hatırlatan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, YSK’nın beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydını dondurulacağıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi