Trabzon Ortahisar İlçesi ile Muş’un Hasköy İlçesi Düzkışla beldesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Trabzonspor taraftarlarının yoğun olduğu ve Bordo Mavi sevgisiyle sürekli gündeme gelen Muş’un Hasköy İlçesi Düzkışla Beldesi ile Ortahisar İlçesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Ortahisar Belediyesinde gerçekleşen imza töreninde Düzkışla Belediye Başkanı Hüseyin Kasak ile Başkan Ahmet Metin Genç katıldı.

Protokolün imzalanması sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Genç, “Bu beldemiz Trabzonspor sevgisiyle bilinmektedir. Neredeyse her sezon Trabzonspor’umuzun karşılaşmalarına gelerek destek vermektedirler. Muş Trabzonspor Taraftarlar Derneğimizin de yeri yine buradadır. Sporun sadece saha da bir rekabet olmadığını aynı zamanda birleştirici olduğunu görüyoruz. İşte bize bu kardeşlik hissini veren büyük bordo mavi sevgisidir. Bugün burada ömür boyu sürecek bir kardeşliğe imza attık. Muş ile Trabzon arasında tarihler boyunca bir bağ oluşmuştur ve bu bağlarda her dönem daha güçlenerek devam edeceğini görüyoruz ve arzu ediyoruz. Bende Ortahisar Belediye Başkanı olarak bu kardeşlik protokolünü imzalamaktan çok memnunum. En kısa zamanda kardeşlerimizi ziyarete gideceğiz.” söyledi.

Ortahisar ile kardeş şehir olmaktan dolayı memnun olduklarını dile getiren Düzkışla Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Kasak, “Trabzon halkını kendimizden görüyoruz ve çok seviyoruz. Beldemizde ki Trabzonspor sevgisini görmenizi isterim. Trabzonspor yendiğinde seviniyor yenildiğinde üzülüyoruz. Küçük Trabzon olarak düşüne bilirsiniz. Bu bağlamda artık Trabzon ile kardeş olmamız gerekliydi sağ olsun Ahmet Başkanım bizi kırmadı ve bugün kardeşlik protokolünü imzaladık. Bu dostluğun kalıcı olması için elimizden geleni yapacağız bu vesile ile tüm Trabzonlu hemşerilerimizi de Muş’a davet ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi