SONNOKTA SENA YILMAZ - Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Ömer Dayı, Beşirli Mahallesi’nde yapılan altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Dayı, şu ifadeleri kullandı: “Biz bu çalışmaları desteklediğimizi meclis toplantılarında, basın toplantılarında dile getirdik. Hatta çalışmalarda geç kalındığını daha öncelerde yapılması gerektiğini ifade ettik. Yalnız bu yapılan çalışmalarda planlama, kontrol, denetleme olmadığı için çeşitli mağduriyetler yaşanıyor. En son meclis toplantısında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ayın 15’inde asfalt yani üstyapı çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Ama görüştüğümüz yetkililer altyapı firmasının çalışmasını tamamlayıp teslim ettikten sonra asfaltlama çalışmalarını yapacaklarını ifade ettiler. Gelin görün ki şuanda sadece iki mahalle arası asfaltlandı. Diğer bölgelerde hiçbir çalışma yapılmadı. Beşirli’nin 2 tane ana arter dediğimiz yolu var, bu iki yolda da vaziyet durum ortadadır.”

DİLE GETİRDİK
“İnsanlar perişan oldu, mağdur oldu. Her gün su kesintilerinin yaşandığı, yapılan çalışmalardan sonra da arızaların sık sık tekrarladığı ortadadır. Sitelere yapılan su bağlantılarının ardından çok katlı evlerde 4. kattan sonra su basmıyor. Biz bu konulardaki hassasiyetimizi meclis üyesi olarak az önce de ifade ettiğim gibi her platformda dile getirdik, meclis toplantılarında dile getirdik. Vatandaşlar bu sorunları bize ilettiği için biz de bunları kamuoyuyla paylaşma sorumluluğunda hareket ediyoruz. Bu durum yaklaşık 1 yıla aşkın bir zamandır devam ediyor. Elbette ki bir altyapı çalışması yapılırken mağduriyetin olması kaçınılmazdır. Ama bu mağduriyeti aşan bir durum oluşturmaya başladı.”

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ
“Yetkili insanlara bir kez daha seslenerek bu insanların mağduriyetini göz ardı etmemelerini, bu konuda ivedilik ile beraber çözüm bulmalarını istiyorum. Ben halkın oyları ile seçilmiş bir meclis üyesi olarak yetkilileri telefon ile arıyorum, telefonuma bakılmadığı gibi dönüş dahil yapılmıyor. Basını gerek duyduk çünkü bunu mecliste de birçok yerde dile getirmemize rağmen bu sorunlar çözülmedi. Bu sorunları dile getirmekten başka siyaset ya da şov yapmak gibi bir amacımız yok. Yaşanan bu sıkıntıları dile getirip çözüm bulmak tek amacımız.”

SOKAKLARA DÖNECEKLER
Mahallede yaşayan vatandaşlar da konu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Sezgin Keskin, konu ile alakalı, “Koskoca yaz mevsimi geçti, yollarımızın hiçbir tarafına dokunulmadı. Arabalarımız elimizde kalıyor. Zar zor geçinen insanlarız zaten, bir de arabaları sanayiden çıkartamıyoruz. Bunun bedelini kim ödeyecek, yetkili kim? Yama üstüne yama atıyorlar, sıkıntımız büyük. Sık sık su kesintileri yaşıyoruz. Giderilmesini istiyoruz, mağduriyetimizin düzeltilmesini istiyoruz. Karşımızda yetkili bulamıyoruz. Neden belediye yetkilileri sokakta değil. Neden derdimizi dinlemiyorlar. Seçim zamanı dönecekleri yer bu sokaklar olacak.” ifadelerini kullandı.

TAKİP EDİLMİYOR
Mustafa Dayı: “Yaklaşık 1,5 sene önce başlayan altyapı çalışmaları hiçbir şekilde takip edilmiyor. Biz bundan çok rahatsızız. Arabalarımızı kırıyoruz, su sıkıntıları yaşıyoruz, sürekli yollarımızda çukurlar var. İhaleye verilmiş ama belediye tarafından asla takibi yapılmıyor. Kimse ilgilenmiyor. Yetim bir mahalle gibi duruyoruz burada. Sahipsiz bir mahalleyiz. Bunun ile ilgili artık çalışma yapacak veya denetim yapacak bir müdürümüz, amirimiz, yetkilimiz yok mu? Burada senelerdir mağduriyet yaşadık. Müşterilerimizden şikayet alıyoruz, işlerimiz düştü. Bu şikâyetlerimizin duyulmasını istiyoruz.”

PİŞMAN OLDUK
Fikri Yılmaz: “Yapılan çalışmalardan bir sıkıntımız yok, yapılması gereken çalışmalardı. Yalnızca şikâyetimiz düzensizlikten, plansızlıktan, programsızlıktan. Yapılan yolların uzun süre bitmeden bırakılması, bekletilmesi. Bu çalışmaların daha planlı şekilde yapılıp hepsinin ekip halinde çalışması daha iyi olurdu. Biz şoför esnafı olarak bütün mahalleleri aynı şekilde görüyoruz. Şuanda Postane kapalı, Kahramanmaraş Caddesi kapandı, sokağa çıkma yasağı oldu ama herhangi bir çalışma göremedik. Trabzon’da alternatif bir yol yok. Mevcut yollarımızı kullanmak zorundayız. Gece gündüz çalışarak bitirmeleri lazım ama bir mazgalı bile 2 ayda yerine koyuyorlar. Gelip bir çalışma yapıyorlar, iki gün sonra ekip bitirmeden ortadan kayboluyor. Arabaları yeniledik ama yenilediğimize pişman olduk çünkü yollar müsait değil.”

Editör: Haber Merkezi