SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, düzenlediği basın toplantısında Ortahisar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne Ticaret Bakanlığı tarafından kayyum atandığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. 21 Ekim’de yapılan Mali Genel Kurul’un usulüne uygun yapılmadığının tespit edildiğini belirten Usta, “Biz o gün ne dediysek hepsi doğru çıktı” diye konuştu.

YÖNETİM YOK…
Usta, “Yöneticilik yapmak herkesin yapabileceği bir şey değildir. Hasbel kader bir makama gelmek kişileri yönetici yapmaz. 500 ortağa sahip kooperatifimizin kapanmaması için yasalar ve bakanlık talimatlarının yerine getirilmesini istemiştik. 2 Aralık’da yapılacak genel kurulumuz artık bakanlık temsilcileri tarafından gerçekleştirilecek. Serkan Selim yönetiminin işine son verilmiştir” dedi.

DERDİMİZ ESNAF
Koltuk sevdalısı olmadıklarını ifade eden Başkan Ömer Hakan Usta, “Kendi menfaatleri için kooperatifin geleceğini karartarak, esnafımıza yüzde 5 ile kredi kullanma imkânı yerine yüzde 45-50 faizle kredi veren banka kapılarına düşürenleri bu esnaf unutmayacaktır. Tek derdimiz yarın kooperatifimizin kredi veremez duruma düşmemesi ve esnafımızın mağdur olmasıdır. Seçimleri de kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi