CHP ile İYİ Parti arasında ilçeler için sürdürülen ittifak pazarlığında her yöneticinin ağzından çıkan ayrı yorum işin nasıl da arapsaçına döndüğünü gözler önüne seriyor.

Her iki parti tarafından yapılan farklı farklı açıklamalar bu görüşmelerin bir bilinmeze doğru gittiğini açıkça gösteriyor.

Özellikle, Ortahisar Belediye Başkan adaylığı konusunda verilen beyanatların bir biri ile bağımsız olması işin nasıl da çıkmaz da olduğunu sergiliyor.

***

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, “Partimiz milletimizin gönlündeki yerini almış durumdadır. Hem Büyükşehir’i hem de Ortahisar’ı alarak büyük zafere imza atacağız” diyerek ittifak konusunda kendi partisini işaret edince ‘ittifakta çatlak var’ sesleri iyiden iyiye şehirde yükselmeye başladı.

***

İşte bu seslerin yükseldiği anda da CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu konuştu ve dedi ki: “İttifak konusunda bir kriz söz konusu değil. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Ortahisar Belediye Başkan Adaylığı için İYİ Parti bizim adayımızı destekleyecek.”

***

CHP’li Başkan Hacısalihoğlu’na kalsa ittifak da sıkıntı yok ama İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli de, “İlçeler için tek tek pazarlık yapamayız. Bütün ilçeler konusunda görüş birliğine varılırsa Ortahisar’ı ancak o şekilde kendilerine bırakabiliriz” diyor.

***

Bu üç açıklamaya bakıldığında anlaşılıyor ki, ortada hali hazır da varılan bir anlaşma yok ve alınmış bir karar da mevcut değil.

Mantıklı bir sonuca varılacağa da benzemiyor.

***

İlçeler adına bir mutabakata varılsa bile yine anlaşmazlıklar olacağı ortada. Tıpkı; Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında yaşanan son gibi.

Çünkü, halen ittifakın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy’un yanında bir CHP’liyi göremedik.

İlçeler için de bu böyle olacak gibi. İsimler açıklanacak ama ittifak sadece kağıt üzerinde kalacak anlaşılan.

***

İki parti, ilçeleri paylaşıp da sahaya inemiyorsa çözüm ortada.

Yapılması gereken; ne Ortahisar’da ne de ilçelerde aday çıkartılmamasıdır, buralarda AK Parti adayı lehine ittifak yapılsın daha iyi(!)

Zaten çıkartılan adayın da arkasında durulmadığına göre, bu tabloda Ortahisar’da veya ilçelerde kim aday gösterilirse gösterilsin ittifakın desteğini bulamayacaktır ve sadece kendi partisinin oyunu alacaktır.

Bu hatadan dönülmediği takdirde de, her zaman olduğu gibi iktidar partisinin artı hanesine katkı sağlanacaktır.