Ortahisar Belediyesi ilçe merkezindeki çöp konteynırlarını yer altına almaya başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çevre temizliğini sağlamak ve görüntü kirliliğine son vermek için ilçe merkezinde 51 adet çöp konteynırını yer altına alacaklarını söyledi.

Yer üstü çöp konteynırlarının çevre sağlığını tehdit ettiğini ve kötü kokulara sebebiyet verdiğini belirten Başkan Genç, “Özellikle şehir merkezinde yer üstü çöp konteynırları kötü kokulara sebebiyet vererek, çevre sağlığını da tehdit ediyor. Bundan dolayı yeraltı çöp sistemi bizim hayata geçirmeye çalıştığımız öncelikli konulardan tanesiydi. ” diye konuştu.

2 TANESİNİN MONTAJI YAPILDI
Yer altı çöp sistemiyle vatandaşların ve turistlerin konuyla ilgili şikâyetlerini ortadan kaldıracaklarını kaydeden Başkan Genç, “Yer altı çöp sistemiyle alakalı gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse karayollarıyla koordinasyona geçerek uygun alanları belirledik. İlk olarak Moloz'da, Çarşı Mahallesi'ndeki iki adet çöp konteynırımızı yer altına aldık. Vatandaşlarımız kolay bir şekilde çöplerini buraya atabilecek, çok kullanışlı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Bu sistem sayesinde çöpler insan ve hayvan müdahalesinden de korunmuş olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi