Başkan Çebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu.
 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, gazetemize açıklamalarda bulundu. Çebi, şu ifadeleri kullandı: “Parti binamızı son derece modern ve güzel bir ortama taşımak hedefimizdi. Bunu gerçekleştirdik. Parti binalarımız Genel Merkezimizin şubeleridir, Genel Başkanımızın o ilçedeki evidir. Dolayısıyla bu bizim için çok önemliydi. Hem teşkilatımıza daha iyi hizmet verebilmek hem de kamuoyuna vatandaşımızı daha güzel ortamda ağırlamak için böyle bir hedefimiz vardı, bunu gerçekleştirdik. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız çok yoğun çalışıyor, binamızda onların da odaları, toplantı salonları ve konferans salonlarımız bulunuyor. İnşallah burası yeni zaferlerin adresi olacaktır.”

EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ!

“Ekonomiye baktığımızda zor günlerden geçiyoruz. Türkiye yılların birikimi ile karşı karşıya kaldı. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki Türkiye’nin gücü kuvveti ile Ukrayna ve Rusya’ya arabuluculuk yapıyoruz. Büyük bir ülke olduğumuzu bütün dünyaya ispatladık. Karabağ’da yazılan kolay bir destan değildi, terör ile mücadelede yapılan ve ortaya koyulan başarı kolay bir başarı değildi. Elbette ekonomik anlamda etkileniyoruz ama bu konuda vatandaşımızın sağduyulu davrandığını biliyoruz, takdir ediyoruz. Bu ekonomik sıkıntıyı da el birliği ile aşacağız.”


ALGI YARATILIYOR

“Trabzon’un en büyük ilçesiyiz. Yaratılmaya çalışılan algıya rağmen bize her gün yeni üye geliyor, oy kaybetmiyoruz. Başka bir siyasi parti olsa, bu ortamda ve bu şartlarda sonuç farklı olurdu ama insanımızın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye olan güveni yaşanan hadiselere rağmen devam ediyor. Zeytinyağı bitecekmiş gibi algılarla  vatandaşı sokağa dökmenin hesabı içerisindeler. Biz iktidarımızın döneminde bir çok algı süreci ile karşı karşıya kaldık. Tüm algılara rağmen dünyaya meydan okuyan bir lider var, kim yapabilir bunu? Türk Milleti büyük bir millet, büyük bir devlettir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, coğrafyanın tek umududur, başka bir alternatifi yoktur. Bunu yaptığı başarılı işler ile ispatlamıştır.”



COĞRAFYAMIZ ZOR

“Trabzon zor bir coğrafya. Burada yol maliyetleri Anadolu’nun neredeyse on katıdır. Kırsalda her dağın tepesinde bir ev var ve evin değerinin iki katı kadar oraya yaptığımız yolun değeri var. Ancak şunu söyleyebilirim ki biz kırsala çok büyük yatırımlar yaptık. Kırsalda, yolu asfalt beton olmayan mahallemiz yok. Şehirde şuan yapılan altyapı çalışması çok büyük bir çalışma. Büyükşehir Belediyemiz bu işe el attı ve sorunlar çözülüyor.”

İHALESİ YAPILDI

“Trabzon’da güzel projeler ortaya koyuluyor. Pazarkapı’da yapılan caminin etrafındaki Avrasya Pazarı, Kuyumcu Kent, Bilim Merkezi gibi projeler  tamamlandığında o bölge bambaşka bir yaşam alanı olacak. Ganita-Faroz arasında devam eden düzenleme projesi benim hakikaten çok önemsediğim bir projedir. Akyazı’dan Yalıncak’a kadar sahil yaşam alanlarıyla ve spor tesisleri ile dolu olmalı, ona doğru gidiyoruz. Boztepe için Seyir terası ihale edildi bu da şehrimize katkı sağlayacak.”

 

KAPANMASI GÜZEL OLDU


“Kahramanmaraş Caddesi’nin kapanmasını destekliyorduk, kapandı. O cadde de güzel bir yaşam alanı olacak. Şoför esnafımız ile ilgili süreç de istişareyle güzel yürütüldü. Tabii ki eksiklikler olabilir bunlar da oturulur değerlendirilir ve sıkıntılar aşılır. Pandemi dönemi olmasına rağmen Türkiye’de dolmuş dönüşümünü sağlayan tek il Trabzon oldu. Ulaşım Master Planı ile ilgilide bir çalışma oldu.


 

GÜLCEMAL DEĞER KATAR

“Gülcemal’in kaliteli bir proje ile güzel bir yaşam alanı olacağı kesin. Şehrimiz için böyle bir alana ihtiyaç vardı. Ben kendi çocuklarımı başka illerin sahillerinde eğlence merkezine getiriyordum, bu konuda eksiğimiz vardı. O alanda restoranlar, lokantalar, spor aktiviteleri yapılabilecek alanlar olmalı. Türkiye’nin birçok ilinde var, otizmli kardeşlerimize yönelik at biniciliğinin tedavi yönetimi olarak kullanıldığı alanlar da orada yaratılabilir. Buralar şehre değer katar. Yine Akyazı’da, Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapıldı ve çok beğenildi. Bunlar güzel şeyler.”

ŞEHİR HASTANESİ’NE DİREK HAT OLACAK

“Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda çekinceler var ama çözüm yolları da hazırlanıyor. Şehir Hastanesi’ne direk ulaşabilecek ayrı bir trafik hattı yapılacak, bu yolun stadyum ile hiç alakası olmayacak. Yani ayrı bir trafik ulaşım aksı oluşturulacak. Böylelikle sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

YENİ HAVALİMANI BÜYÜK İHTİYAÇ

“Yeni havalimanı plana koyuldu. Şehir için bu büyük bir ihtiyaç. Trabzon’da ulaşım kapasitesi geçen yıl rekor kırdı. Bu yıl için de turizmde ciddi bir beklenti var. Trabzon’un turizm potansiyeli önümüzdeki yıllarda çok daha artacaktırç O yüzden havalimanımızım yenilenmesi lazım. Daha büyük, daha modern bir  havalimanının yapılması plana alındı, ihalesi yapılıp en kısa sürede tamamlanması için sürecin takipçisiyiz. Tramvay konusunda ise benim düşüncem sahil boyunca bir ulaşım aksı oluşsun,  dolmuşlarımız da tramvay durakları ile güneye doğru yolcu taşısın idi. Mevcut proje sunuldu, kritik bir yolcu eşiği vardı, o da tuttu. Artık tramvay yapılır.”

ORTAHİSAR İSMİ BENCE DEĞİŞMELİ

“Ortahisar ismi ile ilgili ben ilk günden bu yana bu isim ilçeyi kaldırmıyor dedim, o görüşteyim. Hatta, Ortahisar Belediye Başkanımız bütün siyasi partilere yemekli toplantı gerçekleştirdi, burada da ben aynı düşüncemi söyledim. Ortahisar, hem bir mahalle ismi olduğundan hem de bu potansiyeli kaldıramadığında ben değişmesinden yanayım. Anketler yapılarak, tartışılarak daha kapsayıcı, ili ve ilçeyi öne çıkaracak marka değeri daha yüksek bir isim ile değişmesinden yanayım.”

ALTYAPIM DA VAR DONANIMIM DA VAR

“Siyasetçilerin hep hedefleri vardı ama ben yirmi yıldır yaptığım tüm görevlerde, bulunduğum görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyim. Üstlendiğim görevler en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum.  Benim şöyle bir anlayışım var, Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın takdiri ile beraber bütün görevleri yapabilecek, bütün görevlerde bulunabilecek bir altyapımız ve donanımımız var, hamdolsun. Bize hangi görev verilirse verilsin;  bulunduğumuz makamı en iyi şekilde temsil etmek, işimizi en iyi şekilde yapmak ve burada gönüllere girmek tek derdimizdir.”


 

Editör: Haber Merkezi