İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Trabzon ile buluştu ve sadece partisi adına değil Millet İttifakı adına seslendi Trabzonluya. “Trabzon göç veriyor” diyerek; önce ülke gündemini değerlendirdi, ardından şehrin olmazsa olmazı fındığa değindi.

Ve dedi ki: “Fındık ekonomidir, zenginliktir, iştir, istihdamdır.” Sonuna kadar haklıydı Akşener.

Fındık için biçtiği ‘5 dolar’ fiyat da ayakta alkışlanacak cinstendi. Akşener’in, ‘Ben Karadeniz geliniyim’ vurgusu da çok ama çok önemliydi.

“Sizin gelininiz olarak ne kafayı eğebilirim, ne dilimi tutabilirim” dedi; bir çok Karadenizli siyasetçiyi gölgede bıraktı.

***

Miting Akşener’in idi ama Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz de çıktı sahneye, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy da. Akyüz, “Bize güvenin. Çok teknik, kaliteli bir ekibiz. Trabzon’un ışığını parlatacağız. Gençlerimize umutlu bir gelecek, yaşanabilir bir gelecek bırakacağız” dedi,

Aksoy ise, “Altı ay içinde gelir getirecek ve Büyükşehir Belediyesini çok büyük zenginliğe kavuşturacak uygulamaları devreye alacağız” diye mesaj verdi.

İkisi de seçmenin takdirini kazandı.

Omuz omuza verdikleri fotoğraf ise şehirde ittifak karşılık bulmadı söylemini adeta tarihe gömdü.

***

Millet İttifakı’nın bir de sürprizi vardı Trabzonluya.

Akşener, sosyal medyada hükümete yönelik yaptığı açıklamalarla fenomen haline gelen Çarşıbaşılı Asiye Gelleci’yi de mikrofonla buluşturdu.

Gelleci’nin mesajı sadece Çarşıbaşılının değil birçok yurdum insanının belki de içinde yaşadığı durumun dışa vurmuş haliydi:

“Ben bu partiden de değilim. Ben CHP’denim.

Bizim derdimiz açlık, gençlerimiz boşta, iş istiyoruz, aş istiyoruz.

Ben cahilim, okuma yazmam yok. Ama bunların üzüntüsünü çeke çeke şu hale geldim. Benim iki tane ineğim var. Başka bir şeyim yok.

Onları sana yardım olarak veriyorum devletin veremediğini.”

Okuma yazmam yok dedi ama memleketin halini çok ama çok iyi okudu Asiye Teyze.

***

Ve mitingin en önemli mesajı ise Akşener’in ağzından çıktı: “Trabzonluya doğru hizmet yapacak olan kazansın elbette.”

Yani ne olursa olsun biz kazanalım algısı hakim değildi mitingde. Özlediğimiz tablo da buydu.