SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Trabzon’daki siyasi partiler, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının neredeyse tamamı duyarlılık çağrısında bulundu. Peki Trabzon’da kadına şiddette durum ne, Trabzon’daki kadınlar ne derecede şiddete maruz kalıyor ve yetkililer bu konudaki duyarlılıklarını ne derecede eyleme dönüştürüyor?

ŞİKAYETLER 3 KAT ARTTI
Trabzon Barosu 2019 verilerine göre; şehirde kadına yönelik şiddete karşı 709 dosya açılmış ve 2019 kadın için koruma kararı çıkarılmış. Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Canan Nehbit de pandemi döneminde kadına yönelik şiddetin ihbar edildiği çağrı merkezlerine başvuruların Trabzon’da 2-3 kat arttığını ancak, tedbirlerin arttırılmadığını ve Trabzon’da şiddete uğrayan kadınların en öncelikli ihtiyacının barınma olduğunu söyledi.

AKÇAABAT’A GÖREV DÜŞÜYOR
Nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde kadın sığınma evi açma zorunluluğu olduğunu aktaran Nehbit, “Belediyeler kadına şiddet konusunda çözümlere ortak olmalıdır. Ortahisar Belediyesi’nce bir kadın sığınma evi inşa edilmiş açılışını bekliyoruz. Bu konuda üzerine sorumluluk düşen bir de Akçaabat Belediyesi var. Ayrıca pandemide eğitimin evde devam etmesi ve kız çocuklarına yüklenen ev işleri nedeniyle de eğitimde de eşitsizlik var.” dedi.

Editör: Haber Merkezi